Още един човек от властта е с апартамент от строителна фирма "Артекс" на цени под пазарните. Заместник-министъра на спорта Ваня Колева ще е съседка на Цветан Цветанов в сградата на улица "Латинка" в престижния столичен квартал "Изток", съобщи bTV.

Цветанов е кум на Колева. Тя е купила апартамент от над 230 квадратни метра и гараж за общо 665 хиляди лева, показва справка от Агенцията по вписванията.

Сделката ще се финансира с банков кредит. Сметките показват, че цената на квадрат за Ваня Колева е около 1300 евро. Според брокери в района цените са двойни.

Както вчера стана ясно, освен заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, имоти в столичния квартал "Изток" са закупили и правосъдният министър Цецка Цачева и председателят на Комисията по култура в Народното събрание Вежди Рашидов

Вежди Рашидов поясни, че е платил пазарна цена от 900 евро на квадратен метър за двата си апартамента. Той каза, че цената е за "сделка на фаза чертеж и основи" и след преговори с търговския директор на фирмата "Артекс":

 

"С търговския директор, когато си купувах, нормално. 900 евро не са непазарна цена! Трябва да проверите пазара!", каза Рашидов.

 Хамид Хамид от ДПС коментира, че едва ли това, че някой си е купил жилище, ще разклати правителството. Според него тази информация едва ли има връзка с предстоящите избори. "Има си органи да проверят, има си декларации. Нямам коментар", каза Хамид. По думите му е хубаво всеки да има жилище, което да обитава. Мечо Пух е казал: "Колкото повече, толкова повече, отбеляза Хамид. "Не виждам нищо лошо публичните фигури да се проверяват по декларациите, които са подали", обясни той. На въпрос дали това е морално, Хамид посочи, че не е морален съдник. Попитан дали ГЕРБ трябва да подаде оставка, ако загуби изборите, Хамид заяви, че не може да говори от името на управляващата партия.

Председателят на ПГ на Обединени патриоти Волен Сидеров заяви: Не се вглеждайте в битовизми и апартаменти - важното е, че Цветан Цветанов в дипломацията върши голяма работа.

Волен Сидеров сравни Цветан Цветанов с Хенри Кисинджър. "Такава дипломация, такъв висш пилотаж. Това с партия "Воля", това със СДС - Румен Христов. Все едно виждам Кисинджър 70-те години в Китай совалките", каза още Сидеров. Той посочи, че по темата за апартаментите не може да знае, защото няма собствено жилище. Той обяви, че ще го пита непременно за апартаментите, стига да се освободи от дипломацията.

"Веднага щом остане свободен ще го питам как да си купя и аз евтин апартамент, тъй като до момента продължавам да живея под наем, а малкият расте. Трябва някакво жилище да му взема. Той е заменил апартаменти", допълни Сидеров. "Там трябва да умееш да хванеш вълната, точния момент. Изпуснеш ли го, губиш", коментира още Сидеров.

"Всеки човек, независимо къде работи, има право да си купи жилище и да живее така, както иска да живее". Това каза в предаването "Тази сутрин" по bTV депутатът от ГЕРБ и председател на бюджетната комисия Менда Стоянова.

"Какви са цените - пазарни или не, не мога да коментирам и не ми е работа, защото не съм запозната и с конкретните данни", изтъкна тя.

"Аз живея точно до новия блок, но под наем в жилище на Народното събрание", допълни Менда Стоянова. Тя подчерта, че не се е интересувала от жилища, тъй като няма намерение да си купува апартамент в София.