Нов апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София, е новата придобивка на Цветан Цветанов. Новината съобщи радио "Свободна Европа", като се позова на документи, според които квадратният метър за заместник-председателят на ГЕРБ е излязъл едва 627 евро при начална цена от 2600 евро на кв. м. за имот от такъв висок клас.

Скоро след публикуване на материала Цветан Цветанов даде обяснение в парламента.

"Дал съм две жилища за едно, добавил съм и съм платил 100 хиляди с кредит и спестявания и всичко това е документирано в нотариалния акт, а и всичко ще бъде упоменато в декларацията. Такива въпроси ми задаваха преди 4 години и помните, че точно в паламента направих обяснения как апартаменти от родителите на съпругата ми са прехвълени. Аз имах 1/6 наследствен дял от апартамент в "Надежда", което ми беше прехвърлено още 91-ва година. След това миналата година прехвърлих безвъзмездно на брат ми тази 1/6", ", каза Цветанов на брифинг в Народното събрание.

"Апартаментът, който имам сега, е разменен за два апартамента като квадратурата на тези два апартамента и разликата от 36 квадрата е доплатена. Няма нищо, от което да се притеснявам, и всичко, което съм извършил, няма от какво да се притеснявам", допълни Цветанов.

"Всичко е оформено е преведено по банков път, знаете че всяка банка, за да направи превод, трябва да попълни декларация за произхода. Отговарям от уважение към вас, за да може всеки да е запознат и се надявам да се чуе от всички", заяви Цветанов.

Апартаментът на Цветанов се намира в наградената през 2017 г. "Сграда на годината". Това е кооперация на фирма "Артекс" на име "Летера", известна още като "Къщата на буквите". Зданието се намира в столичния квартал "Изток", на улица "Латинка". Апартаментът е разположен на последния, шести етаж и заема площ от 240 кв. м. Към него има и двоен гараж, който е отделен от останалите в сградата. Има и преддверие с "ВИП асансьор", чиято шахта, според нотариалния акт, също е собственост на Цветанови. Така новата недвижима собственост на заместник-председателя на ГЕРБ се оказва с обща площ от малко над 315 кв. м.