98,5% от софиянците, които на първия тур са гласували за Йорданка Фандъкова, на балотажа отново са я подкрепили. Новият стар кмет е привлякла и 0,8 на сто от гласувалите за Мая Манолова миналата неделя.

Кандидатът на ГЕРБ е получила и 34,1 на сто от гласовете на кандидата за кмет на "Демократична България" Борислав Игнатов, 26% от тези на независимия кандидат Борис Бонев, 35,8% от вота за Ангел Джамбазки от ВМРО и 15.0% от гласовете за Волен Сидеров от "Атака".

На балотажа Мая Манолова пък е подкрепена от 1,5% от гласувалите за Йорданка Фандъкова на първия тур, от 41,2% от пусналите бюлетина за Игнатов, от 49,5 на сто от симпатизантите на Борис Бонев, от 54,7% от поддръжниците на Ангел Джамбазки, от 75% от гласувалите за Волен Сидеров и от 85,7% от далите подкрепата си за Десислава Иванчева.

От гласувалите за Йорданка Фандъкова 67 на сто са били с висше образование, 30 на сто - със средно, а 3 на сто - с основно. Това показват предварителните данни на агенция "Алфа рисърч". Българите, дали вота си за Фандъкова, са били 98 на сто, 1 процент от гласувалите за нея са били роми и 1 процент - турци, сочат още данните на агенцията.

Шейсет и четири процента от гласувалите за кандидата за кмет на столицата Мая Манолова са били с висше образование. Със средно образование са били 34 на сто от гласувалите за Манолова, а с основно и по-ниско образование - 2 на сто. От далите вота си за Манолова 98 на сто са били българи, 1 на сто - роми и 1 на сто - турци.