Скандал между депутатката от "Демократична България" Кремена Кунева и народни представители от "Възраждане" предизвика леко напрежение в пленарната зала, докато депутатите обсъждаха декларацията за признаване на Гладомора в Украйна и някои други съветски републики по времето на Сталин - през 1932-33г. за геноцид.

След като от партията на Костадин Костадинов обявиха, че случилото се преди 90 години не отговаря на критериите, за да бъде обявено за "геноцид", скандализираната народна представителка от ДБ отиде при депутатските банки на "Възраждане" и започна да вика на депутатите "Анатема", след което напусна пленарната зала.

Заради разправията водещият заседанието Росен Желязков предупреди лидера на "Възраждане", че ако не може да усмири депутатите си, ще трябва да прекъсне заседанието. Самият Костадинов обаче бе твърде развеселен от реакцията на Кремена Кунева, за да обърне внимание на думите на Желязков. Това принуди председателстващият да даде 10-минутна почивка.

По-късно в социалните мрежи самата Кунева обясни, че депутатите от "Възраждане" са я заплашвали, затова тя е отишла до банките им, за да им каже, че "няма нужда да ме заплашват седнали и че са срам за България".

В профила си депутатът от партията на Костадинов - Цончо Ганев, публикува видеокадри от момента на разправията, а някои от коментиращите шеговито обявиха, че правенето на тест за наркотици в следващия парламент трябва да е задължително. Други пък се решиха, че ситуацията изисква екзорсизъм.