Нека да видим първо какво точно иска, нека да видим какво е писменото становище, което ще изиска и тогава ще говорим. Аз още не съм го видял. Това заяви пред журналисти премиерът Николай Денков, коментирайки призива на съпредседателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски министър-председателят да докладва писмено на парламента за казуса "Лукойл".

По-рано съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски поиска премиерът Николай Денков да докладва писмено по казуса "Лукойл" и му постави краен срок - това да стане до четвъртък вечерта.

"Очакваме министър-председателят да информира писмено Народното събрание относно намеренията, действията и фактическото състояние на нещата по казуса "Лукойл". И това да бъде сторено до четвъртък вечерта, тъй като в петък в парламента ще се обсъждат именно измененията в Закона за енергетиката и ще се преодолее ветото на президента, като и в двата случая това засяга темата "Лукойл Нефтохим Бургас", заяви в Търговище Пеевски по повод изявлението на премиера Денков пред журналисти в МС.

Така Пеевски отговори на премиера Николай Денков, който по-рано днес съобщи, че е решил да съди всички, които обвиняват представителите на ПП-ДБ във властта, че имат по-особени обвързаности с рафинерията."По отношение на приказките за "хранилки" и други доста по-конкретни обвинения, отговорът е ясен - завеждам дело срещу хората, които твърдят такива неща. Това вече съм го решил", каза министър-председателят. Констатацията за хранилката направи преди ден шефът на енергийната комисия в НС Делян Добрев, който обяви, че председатели на парламентарни групи и министри били на хранилка при "Лукойл" и затова не желаят да отпадне дерогацията.

По повод думите на председателя на Комисията по енергетика Делян Добрев, който заяви, че ще обмисля да заведе дело срещу министър-председателя като физическо лице заради неспазване на Закона за енергетиката, Денков заяви: "С удоволствие очаквам да видя това".

"Ако от вторник няма отстъпка за бензина, обмислям като гражданин да заведа дело срещу премиера Денков, в качеството му на физическо лице, защото не изпълняват закона и не ми връщат 73 стотинки на литър бензин", каза в интервю за предаването "Лице в лице"  по bTV депутатът от ГЕРБ и председател на енергийната комисия Делян Добрев.

Премиерът направи коментара си преди церемонията за връчване на наградата "Приемни родители за пример".