Номинираният за министър на енергетиката в неосъществения кабинет на ГЕРБ-СДС Делян Добрев изрази мнение, че "Има такъв народ", на които президентът трябва да връчи втория мандат, няма да съставят правителство. 

"Първо нямаме връчване и според мен няма, защото нямаме кабинет  - тези, които ще получат мандата, изглежда сякаш нямат никакъв готовност. Ако имаха, то тогава щяха да бързат да го направят по най-бързия възможен начин - да спрат конкурсите, да направят нови, да внесат актуализация на бюджета... Но ние от тях чуваме много малко, за две седмици работа на парламента, сумарно техни депутати са говорили няма и един час и то само двама-трима души", коментира Добрев в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS.

Запитан дали е разочарован от липсата на желание за разговор от страна както на партията на Слави Трифонов, така и на "Демократична България", той отговори, че е въпрос на възпитание да седнеш на разговор с този, който те е поканил, дори да не си съгласен с тезите му.

По повод споровете около мажоритарния вот, който преди години предлагаха от "Има такъв народ", но сега се отказаха от него, Добрев припомни, че той е бил подкрепени на ГЕРБ още от 2016 година, а сега го внасят за втори път. Според него сме на път да поставим рекорд с приемане на промените в Изборния кодекс, като това ще стане за по-малко от 20 дни.

Той подчерта, че към момента бюджетът е балансиран и не е вярно, че парите били изхарчени, а забавянето на даването на втори мандат цели завършване промените в Изборния кодекс.

А повод вчерашната акция на председателя на ПГ на "Изправи се! Мутри вън" Мая Манолова с искане на данни за проекта "Турски поток", депутатът от ГЕРБ коментира: 

"Искането на информация от страна на Мая Манолова от "Булгартрансгаз" бе акция, която ми напомни за акцията на Волен Сидеров в един денонощен павилион, който целеше вдигане на рейтинг".

Той допълни, че е това е било абсолютно неефективно действие.