ДБГ се готвим за отделно явяване на Европейските избори. Все още не мога да кажа в какъв точно формат, но няма да сме с Демократична България, тъй като част от тях работят за капсулиране. Това избута СДС към ГЕРБ и слага прът в колелата на демократичното обединение, за което винаги сме настоявали.

Това заяви пред БНР председателят на "Движение България на гражданите" Димитър Делчев.

Не ни притеснява отделното явяване, тъй като имаме идеи, местни лидери и нови лица, които сме длъжни да покажем. Ще проведем с хората честен разговор за това как Европейският съюз може да бъде от полза на всички, а не на една тясна клика около управляващите. Как можем да имаме чист въздух като в Стокхолм, добро електронно управление както в Естония и качество на живот тук, подобно на това в Западна Европа, заяви Делчев.

Той изрази съжаление за решението на СДС да се яви на европейските избори като част от листата на ГЕРБ. Не разбирам как ръководството на СДС си легна като опозиционери и на сутринта се събуди като част от властта. Най-старата демократична партия, чиито идеи за демократичност и свобода и аз съм подкрепял, избра да стане част от модела на ГЕРБ, който гарантира на държавата вечен застой, допълни Делчев.

Борбата за постове и заплати винаги ще я има, но тя не изисква да даваш обещания на избирателите, в които никога не си вярвал. Очевидно е достатъчно просто да направиш впечатление на Борисов. Не съм в политиката, за да взема пост, а защото като млад човек искам децата ми като пораснат да живеят в държава, с която да се гордеят, заяви Делчев на въпрос защо ДБГ не е приела предложението на Дол за общо явяване на десните и ГЕРБ в България за Евровота. Той допълни, че все още очаква отговора на председателя на ЕНП дали приема поканата му да посети България, за да обсъдят изборите.