Изборът на Вежди Рашидов за председател на парламента беше изходът на безпрецедентната ситуация, в която попадна 48-ото Народно събрание, каза по БНТ Даниел Митов, заместник-председател на ГЕРБ.

"Трябва да спрем малко да ругаем институциите. Във всеки парламентаризъм има моменти, в които партиите не успяват първоначално да разплетат такъв възел. Нищо извънредно не се е случило. Разумно постъпи парламентът, намери някакъв механизъм и принцип, около който все пак да се обедини някакво мнозинство, така че да тръгне работата. Убеден съм, че Вежди Рашидов ще е достоен председател на парламента и ще е пръв сред равни. Той разбира тази роля и е отговорен човек и знае как да постъпва", заяви Митов.

Той определи като нелепи твърденията за нова коалиция от партиите, подкрепили избора на Рашидов.

Даниел Митов изтъкна още, че от "Продължаваме промяната" изпадат в изолация.

"Продължаваме промяната" очевидно са в изолация, защото онзи ден никой не отиде на онази лидерска среща, която трябваше да е пред камерите. Никой не отиде да посети това екзотично мероприятие. Естествено, че са в изолация. Те не реагират правилно, независимо дали поради липса на опит или заради детски представи как се правят нещата. Започнаха да излизат съвършено извън рамките на процедурите в една парламентарна демокрация и нормалния разговор. Изпочупиха всичко и сега отказват да участват в проправянето. Като деца, които отказват да разтребят. Призивът ми е те да размислят какво правят, защото тук залогът е благоденствието на нацията", каза Митов.