На Историческата поляна се провежда традиционният събор на левицата, под надслов "Единни за България, която обичаме".

Вижте снимки >>>

От нас се очаква да посочим друг път на България, друг живот на народа си да дадем. Европа е единна силна солидарна, най-вече с гражданите си, а не с монополите и бюрокрацията, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на Бузлуджа.

Не искаме да сме втора ръка европейци. Не искаме да ядем второ качество храни. Юнкер вчера го чухме да произнася нашите думи и да казва: двойните стандарти в храните са недопустими, значи може България да бъде истински пълноправен член на ЕС, може да й се чува гласът, когато има държавници, партия и народ, който отстоява националния си интерес в общия ни европейски дом, отбеляза Нинова.

На събора на БСП на Бузлуджа Нинова заяви, че сега парламентарната им група представлява един милион българи.

Дошло обаче изкушение: „И дойде следващото изпитание за вашата мъдрост, за вашия опит, за вашата отдаденост на идеите, а не на властта и парите. Дойде изкушението да се съюзим с ГЕРБ. Благодаря ви, че не позволихте днес да бъдем част от управлението на Суджука, да бъдем част от новия дълг на България, да бъдем част от политиката за продажба на земеделските земи“, каза още Нинова.

Писали сме стратегии България 2020, България 2030 и какво от това. Днес народът ни има нужда от друга стратегия – България – край на прехода и постпреходна справедлива, солидарна и с равни права държава.

Нека оттук да започнем и с целия народ да подготвим тази стратегия, която ще сложи край на онзи преход, в който политико-икономическите интереси, монополи, власт и пари разрушиха държавността ни, разрушиха цели системи и доведоха народа до просешка тояга, подчерта лидерът на БСП.

Време е от думи да се мине към дела. Ще има пари за пенсии, ще има пари за образование, ще има пари за здравеопазване, за читалища и култура, за земеделци и малък и среден бизнес, ако унищожим политико-икономическата мафия, която ограбва народа, която нарекохме паралелна държава и която краде 10 млрд. лева годишно от вас, заяви още Корнелия Нинова.