"Ако за две седмици вие не започнете работа по този въпрос, в началото на третата седмица аз ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да си потърся гражданските права", написа в отворено писмо до бъдещите депутати шоуменът, който настоява решенията от националното допитване да бъдат гласувани.

Няколко часа по-късно bTV излезе със съобщение на сайта си, че прави промяна в програмата си за вечерта на 27 март.

"В 22.30 ч. ще бъде излъчено повторение на епизод от „Шоуто на Слави”. Първоначално планираният за днес епизод няма да бъде излъчен, поради несъответствие със стандартите за телевизионно съдържание на неутрална и обективна телевизия като bTV, която не толерира едностранно представяне в програмите си", заявиха от ръководството на медията.

В съобщението се уточнява, че bTV и компанията на Трифонов „Седем осми” имат сключен договор за създаване на предаване с развлекателно-информативен характер.

"Уважаваме професионализма на екипа на „Седем Осми” и опита им в създаване на развлекателни програми. Същевременно bTV Media Group не проявява отношение към политически пристрастия на своите водещи, стига те да не влияят и да не се отразяват на работата им за bTV", декларираха още от телевизията.

Случайно или не, водещ на излъчения стар епизод не беше Трифонов, а сценаристът Иво Сиромахов.

По-късно през нощта беше разпространено изявление на Трифонов, в което се казва:

"В момента седя с моя екип в офиса ми. Тъй като истината е по-важна от всичко, искам да бъдете информирани. Утре ще направим пресконференция, заедно с моя екип, в 13.00 часа. Тъй като сега е много късно, ще ви информирам допълнително къде ще бъде".

Пред "24 часа" източници от телевизията коментираха, че откакто управлява австриецът Флориан Скала, стриктно се следи какво се излъчва. Шоуто се записва предварително - от 20,30 часа и ръководството има възможност да го изгледа преди излъчването в 22,30 часа.

Столичани съобщиха, че на касите в НДК не се продават билети за предавенето не само за тази вечер, а и до края на седмицата.