Всеки може да иска оставката на когото си иска, но работата на един народен представител е да задава въпроси и да пита дали има някакви проблеми - това заяви зам.-председателят на БСП Кирил Добрев на брифинг във връзка с исканата от ГЕРБ оставка на колегата му Таско Ерменков. От управляващата партия днес внесоха сигнал срещу него в прокуратурата и настояха да се оттегли от поста си заради публикуваната от него информация, че водата в София е замърсена, която се оказа фалшива новина.

"Проведох личен разговор с Таско Ерменков. Прочетох поста му вчера. В този пост има само въпроси. Още повече Таско ме увери, че е сезиран от служители в Столична община и РИОСВ. Вчера разбрах, че ДАНС и полицията имат такива сигнали. Смятам, че работата на един народен представител е да задава въпроси и да пита дали има някакви проблеми. Всеки може да иска оставката на който си поиска, както и всеки може да изразява мнение. Ако не бяха подобен тип въпроси, никога нямаше да разберем, че има проблеми с водата в Хасково, както и с водата в Първомай", каза още Добрев.

Той поясни, че ПГ на "БСП за България" няма официална позиция по случая, но утре парламентарната група ще обсъди въпроса. От думите му обаче стана ясно, че партията не смята, че Ерменков трябва да подава оставка.

По същия начин социалитите не видяха достатъчно вина у него, след като преди няколко месеца нарече в социалната мрежа ЕС и западните държави "идиоти" по повод победата на Владимир Путин в Крим. Самият той тогава заяви:

"Това, което пиша във фейсбук, го пиша вечерно време, извинете, по къси гащи, с фанелка, с компютъра на коленете си, така че няма как да бъде партийно мнение това нещо."