Кризата с водата е политически въпрос, той не е просто една криза. И не е само пернишки въпрос - това е вече национална криза. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Лице в лице" по BTV.  

"Поисках среща с главния прокурор по искане на жителите на Перник. Преди Нова година бях на среща в общината, срещнахме се с жителите на града, обсъдихме кризата и те ме помолиха, тъй като нямат достатъчно информация да проведа среща с главния прокурор, да поискам информация води ли се разследване за ремонта на стената, но и вървят слухове, че е източен язовирът, за да е по-евтино", заяви тя.

Корнелия Нинова обвини и правителството в умишлено укриване на информация, свързана с боклука, опасна за българите. Бившият министърът на икономиката Ивелина Василева каза, че не е внасян болничен отпадък у нас, поясни лидерът на левицата, като посочи изказването й днес по-рано, когато казва: "Категорично болничен отпадък от трети страни и страни от ЕС не е внасян у нас

Аз разполагам с писмен документ отговор на въпроси от господин Горанов до наши колеги, народни представители, зададени преди, в който пише: "Общото количество внесени от трети страни болнични отпадъци и отпадъци от фармацевтични производства, в това число утайки, през периода 2014 - 2019 г., е 2,9 т", каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, като показа документа в ефира на "Лице в лице".

Според нея това е още един повод за вот на недоверие, който от партията внасят на 20 януари, а другите точки в него ще са свързани с водната криза, корупцията и безхаберито.