Депутатите от "БСП за България", "Има такъв народ" и "Възраждане" взаимно се обвиниха в подкрепа за управляващото мнозинство. Това стана след почивката по време на процедура по обосноваване на различен вот от мнозинството.

Пръв Кристиан Вигенин от левицата се обърна към колегите си от "Възраждане" и "Има такъв народ", като посочи, че може би е щяло да бъде по-полезно вместо в обиди от трибуната и в процедури да участват в дебата за промените в Конституцията, който се състоя вчера. Тогава депутатите на "Възраждане" и "Има такъв народ" напуснаха пленарна зала.

Костадин Костадинов, лидер на "Възраждане" пък обвини БСП, че е резервното колело на управляващата коалиция".

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов пък изказа мнение, че от три-четири седмици БСП желаят да станат "тротинетка на управляващата сглобка"" 

"Така се държите, подкрепяте ги, осигурявате им присъствие, легитимирате им заседанията".

"Няма да ви позволим да се катерите по раменете на БСП", отговори зам.-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Георги Свиленски. 

Не БСП е партията, която определя и прави квалификации на други парламентарни групи, посочи той и се обърна към "Възраждане" и "Има такъв народ", като попита какво правят днес тук, след като вчера са напуснали пленарната зала в знак на несъгласие с промените и не са си защитили промените, които сами били внесли.

Костадинов припомни на Свиленски, че от БСП са отказали да подпишат жалбата срещу процедурите за промяна на Конституцията.

БСП никога не е подкрепяла правителството. Вашата парламентарна група на няколко пъти им осигуряваше мнозинството, отговори Свиленски и визира заседанието, на което бе избран управител на НЗОК.

"Вас ви нямаше, ако бяхте и вие тук, може би част от нещата нямаше да се случат", каза той във връзка с вчерашния дебат по промените на второ четене на Конституцията.

"Осигурихте комфорта на управляващите Конституцията да бъде приета, добави той. Вие сте час от управлението", подпирате ги в трудни моменти, каза Свиленски.