Парламентарната група на БСП призова Комисията за финансов надзор (КФН) да подаде колективно оставка

"Не народното събрание да иска доклад от КФН, председателката на комисията трябваше да тича с такъв доклад в Народното събрание и да обяснява защо това се е случило. Получават достатъчно, за да работят и да бъдат на нивото, на което искаха да бъдат. След като са направили тези пропуски, днес трябва да поемат отговорност", обяви народният представител от ПГ на "БСП за България" Георги Търновалийски по време на брифинг в Народното събрание.

Той отбеляза, че заместник-председателят на КФН Ралица Агайн е поела морална отговорност, като подаде оставка, но органът е колективен. Според него вече парламентът ще реши дали тези оставки ще бъдат приети.

"Така се случва в нормалните държави и при хора, които имат достойнство и чест", заяви още Търновалийски.

"Ако г-н Борисов беше искрен в предложението си за работна група, от ГЕРБ щяха да подкрепят проекторешението на БСП за "Олимпик". Ясно е, че те се опитват да заметат този проблем под килима. Иначе щяха да подкрепят проекта на решение, който ние предлагаме", допълни секретарят на ПГ на "БСП за България" Филип Попов.

Колегата им проф. Румен Гечев пък коментира, че Бойко Борисов има силна политическа интуиция и когато има голям проблем, става сговорчив и предлага да се седне и да се реши въпроса.

"Защо не постъпи той така, когато при правителството на Орешарски, но не заради него, се срина КТБ?, попита още депутатът. 

"Аз много пъти правих предсрочни парламентарни избори, знаете резултатите. Ще е прецедент в Европа да им угаждаме на всеки 6 месеца да правим избори. В КФН председателят не носи отговорност за ресорите. Нека да не пресираме, защитих и фирмата, всеки на мое място би я нападнал. Искам да осигуря комфорт на работата им. На 10 минути с по близо месец се възстановяват данни. Важна е обицата на ухото, много системи са такива", отвърна самият Борисов.