Лидерът на БСП посочи по Нова ТВ, че има три плана и три екипа,  които знаят какво трябва да правят от 27-ми март нататък.
 
Нинова бе категорична, че не прави план за загуба. „Няма да загубим изборите. Сигурна съм заради това, което видях в България - много енергия, много желание за промяна, много очакване към нас. Имах усещане за втора серия на кампанията на Румен Радев”, сподели председателят на БСП.

Ако стане министър-председател Корнелия Нинова има намерение да предприеме няколко бързи мерки:
„Ще отменя постановление 208 за заселване на бежанци в български общини. Ако не е приключила концесията на Летище София, ще я прекратя, защото се предава стратегически обект на турска фирма.

Ще оттегля жалбата на МС срещу увеличението на винетките. За увеличението на доходите е необходимо време, но по този начин хората веднага ще почувстват облекчение в семейния бюджет. Ще призова президента Радев за КСНС, където да се опитаме да постигнем национално съгласие за суверенитета на България и заплахата от Турция.

Ще внеса Закона за общинските и държавни предприятия и ще изтегля оттам политически квоти и назначения. Внасям и Закона за храните, за да помогнем на българските производители. Внасяме нов Закон за предучилищно и училищно образование. ”

Лидерът на БСП поясни, че има екип, който работи за установяване на реалното финансово състояние на държавата.
"Бих потърсила резерви в бюджета,  за да може държавата да се включи в преговорите на равни условия с частните инвеститори за изкупуване на активите на ЧЕЗ, за да има държавна политика в областта на енергетиката и да се подпомогнат хората.”- обясни Корнелия Нинова.

Бюджетът на страната ни и подготовката на българското  председателството на ЕС- също ще са сред важните теми, открои приоритетите си председателят на БСП.

„Пари в бюджета има  да се изпълни поръчката за оборудването, обувките, дрехите на служителите в МВР. Очакваме от тях много за справяне с престъпността." - допълни Нинова. 

Тя очаква от екипа си преизчисляването на пенсиите, за да получат хората още през 2018г увеличението.

"В дългосрочен план екипът ми работи за няколко неща- изпълнение на икономическата ни програма за подпомагане на малкия и среден бизнес чрез Българската банка за развитие, Българската агенция за експортно застраховане и Националния гаранционен фонд; проект на готовност на частните инвеститори и общините, заедно с държавата, за разработване на фонд Индустрия; план за преодоляване на демографската катастрофа и всички мерки за задържане на младите в България и връщане на онези, които са в чужбина. Каквото е обещано, ще се изпълни" - отсече лидерът на БСП.