Взехме решение да внесем вот на недоверие на тема "Сигурност" правителството е неспособно да гарантира сигурността на гражданите. Това каза заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев по време на пресконференция".

"Днес на съвместно заседание на Изпълнителното бюро и на ръководството на парламентарната група на "БСП за България" се взе решение за внасяне на вот на недоверие срещу правителството на Бойко Борисов по политика тема "Сигурност". Надали ще има някой от българското общество, който да бъде изненадан от подобен вот недоверие", каза Стойнев.

Ще стигнем до успешен край с вота на недоверие към кабинета "Борисов" 3, каза още заместник-председателят на ПГ на "БСП за България". По думите на Стойнев повече по този начин в тази държава не може да се живее.

"Считахме, че като държава-членка на ЕС отдавна сме забравили мутренските времена. Считаме, че този вот трябва да бъде успешен", заяви Стойнев. "Гледахме едни репортажи, които ясно показват некомпетентността на определени хора, които дори не знаят какво трябва да свършат и къде трябва да проверяват за опасни престъпници, а тези престъпници със своите действия могат да доведат до фатални последици за обществото", заяви депутатът. 

Заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" заяви, че това, което се случва не само през последните дни, но и през последните месеци, вече преминава всякакви граници.

"Хората не се чувстват сигурни в собствената си страна", каза той. Стойнев заяви, че този вот БСП ще внесе самостоятелно. "Хората считат, че повече не може да се живее в държава, в която се разстрелват данъчни инспектори, където бизнесмени от Велико Търново намират своята смърт в центъра на София. През летище "София" влизат граждани, които въобще не са и проверявани", коментира Стойнев.

Заместник-председателят припомни и последния случай в Ботевград. "Правителството е неспособно да гарантира сигурността на гражданите в България, допълни той.