Това каза Владислав Горанов, водач на листата на ГЕРБ в 20-ти МИР Силистра, цитиран от  "Фокус".

„Не очаквайте да хваля Нинова. Не мога да си го позволя не само заради политически си убеждения. Тя не се е доказала като успешен ръководител, дори във времето, в което беше заместник-министър на икономиката. Знаете, че беше освободена тогава. А обикновено такива политически смени, не се правят без причина“, каза той.

Горанов обясни, че е разочарован от Нинова, че за постигането на цели е готова да изрича откровени неистини. Той посочи, че политическата концепция на ГЕРБ никога не е била анти-Русия, но от прехода насам само ЕС е допринесъл за развитието на България.

По-рано днес пред Нова телевизия Корнелия Нинова обяви, че една от първите мерки на евентуално нейно правителство ще бъде отпадането на санкциите срещу Русия. Тя разкритикува ГЕРБ, че са подкрепили тези санкции.

Производство на мерцедеси в Русия може, а наши кисели краставички не може, лаконична бе Нинова.

Във връзка с предизборния клип на ДОСТ Владислав Горанов отбеляза, че нито една друга държава няма право да се меси в изборния процес в суверенна и независима държава. По думите му всички тези проявления на пряка намеса на дипломати и официални лица на друга държава са изключително неприемливи и осъдителни.

Що се касае до присъединяването на България в еврозоната, според Горанов това не е работа на служебно правителство.

„Герджиков си го каза - търси повод и причина да остане в историята“, посочи Горанов и обясни, че са направили доста действия, с които ще останат в историята.

„Желанието на някои, че се е изфукал, че е пуснал една бележка, на която отговорът ще бъде "не" и ще влоши перспективите ни за присъединяване към еврозоната“, допълни Горанов.

Радвам се, че през последния ни мандат успяхме да допринесем за това България да има втория най-голям икономически растеж в Европа. Ако бъдем избрани да управляваме – ще работим да сме първи и да достигнем 120 млрд. лв. след 4 години, написа пък във Фейсбук бившият премиер Бойко Борисов

Там той коментира данните на НСИ за последното тримесечие на 2016 г., които показаха ръст на икономиката с 3.4%.