Явор Божанков остава в политиката. Решението му не е плод от увещаване на неговите колеги, а оказа се, изобщо не е имал намерение да излиза от парламента и да се разделя с партийния живот. Цялото му сутрешно изявление прозвуча много сериозно по-рано днес, но оказа се - било е първоаприлска шега.

Това обясни отново с пост във Фейсбук депутатът от ПП-ДБ, след като първоначално съобщи, че след 7 години в политиката се оттегля. "Преди някой да е попитал "партия ли ще правиш?" - Не. Дълбоко убеден съм, че обединението в демократичния сектор го направи незаобиколим фактор в управлението на България. Ще бъде грешка постигнатото да не се съхрани а да се върви по път на разделение. Не очаквайте подобно нещо от мен. Благодаря на ПП/ДБ, че ме приеха в семейство на демократичната общност, а на ПП, че ми дадоха възможност да бъда част от прекрасния екип в Габрово", написа депутатът и хвърли в смут, като запази мълчание и пред медиите.

После си призна, че с интерес е наблюдавал реакциите около новината.

"Не е възможно човек да наблюдава собственото си погребение отстрани и да види оценката на другите за своя живот. Но днес успях да видя това. Добра дума. Сърдечна, човешка грижа. Трогнат съм", коментира в профила си Божанков. 

После потвърди, че написаното за страната и управлението го мисли сериозно и то не е било написано на майтап. 

"Отвъд шегата. Рано или късно този момент ще дойде за всички. Посланието, което написах за случващото се в България, бе сериозно. Надявам се да е достигнало до повече от вас", казва Божанков.

Депутатът особено се забавлявал с радостта на негови опоненти. 

"Признавам, че с интерес прочетох и коментарите на хора, които изпаднаха в еуфория и радост. Тях ще разочаровам. На другите благодаря. Честит ден на шегата", завършва признанието на депутата от ПП-ДБ.

Докато шегата на Божанков накара мнозина да повярват и да се замислят дали не е истина, то първоаприлският пост на соцдепутата Кристиан Вигенин не подведе никого.

Вигенин обяви, че е поканен за служебен министър на външните работи и вицепремиер, за да пътува. 

"Скъпи фейсбук-приятели, бих искал да ви информирам, че днес, точно на 1-ви април, реших да приема предложението да бъда вицепремиер и министър на външните работи в служебното правителство. Мотивацията ми е, че много искам да пътувам, особено в Шенгенското пространство, както по въздух с правителствените самолети, така и по море, като ще предложа за целта да бъде закупен и правителствен кораб или поне голяма яхта. Пожелавам си успех!", написа Вигенин.