Премиерът Бойко Борисов отказа да отговори конкретно на обвиненията на издирвания от прокуратурата бизнесмен Васил Божков, който в телефонно интервю от Дубай отправи тежки обвинения лично към него и към управляващите. Собственикът на "Нове холдинг" заяви, че той е виновен за състоянието на футболния клуб "Левски“, защото е съсипал фирмите, които го финансират, каза и, че държавата се управлява от "хунта“ и че общото между предишните и сегашните мутри е именно Борисов. Освен това Божков призова финансовия министър Владислав Горанов да си подаде оставката, защото имал доказателства за техни срещи, при които той му давал консултации за хазартния бизнес.

На въпроси, зададени от bTV, премиерът отговари лаконично: 

"Темата с неверните твърдения на обвиняемия Божков приключи вчера с коментарите на министъра на финансите Владислав Горанов и на председателя на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание – Менда Стоянова“.

Той допълни само, че от времето, в което е изпълнявал длъжността главен секретар на МВР – не влиза в обяснителния режим на обвиняеми.

Часове след твърденията на бизнесмена Борисов заяви:

"Всяка квалификация в устата на Божков за мен е комплимент. Какво сме му взели - завод ли сме му взели, предприятие ли? Просто хазартът стана държавен и приходите му отиват за спорта."

Премиерът категорично отхвърли внушенията, че ГЕРБ първо са наложили текстовете, позволили на хазарта да спестява данъци, а после са се отметнали.

"Законът знаете кой го писа през 2014 и 2015 г. Тогава хазартът изцяло беше пропуснат. Ние въведохме такси. Това, че комисията не е спазвала закона... Всички вече са обвиняеми", каза той.

Ето какво заяви пък Владислав Горанов на брифинг:

"Не разбирам аргументите на г-н Божков за моята оставка. Аз не нося вина затова, че негови служители, заедно с членове на Комисията по хазарта са прилагали грешно закона. Ако той е получил подобна консултация от мен - да не плаща данъци, нека да го докаже, тогава аз ще понеса своята отговорност, не само с оставка, а и чрез законодателството".

 А Стоянова каза в интервю за "24 часа": 

"Това, че г-н Борисов лъже, очевидно не е вярно, съжалявам г-н Божков. А аз пък се питам докога ние ще трябва да се обясняваме за всяко хвърлено в медийното пространство необосновано твърдение. Много лесно е, за всеки, който иска да провери темата, да влезе в която и да е информационна система и да провери историята на текстовете на закона за хазарта - от 2012 г., когато е влязъл в сила до момента. Както и да прочете внимателно текста, в който по категоричен начин е записано как и с колко следва да се облагат лотариите".

На въпрос каква е целта на бизнесмена, тя отговори:

"Каква е целта ли? За мен е ясна - да защити своята позиция. И тъй като се знае че най-добрата защита е атаката, господин Божков се опитва да атакува наричайки премиера лъжец, какъвто той не е, и това е очевидно ясно за всеки. Атакува и министъра на финансите, който ако трябва да бъдем честни, го няма никъде в тази история".