Първото редовно заседание на 45-ото Народно събрание в петък ще започне с изслушване на премиера Бойко Борисов и създаване на комисия за ревизия на предишното управление. Това обяви в профила си във Фейсбук председателят на парламентарната група на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова, като уточни, че решението е взето на Председателски съвет.

По думите й, Борисов е извикан заради Плана за възстановяване и устойчивост. Манолова определи като саботаж решението на правителството в оставка да остави внасянето на плана на следващия кабинет.

Тя каза още, че утре ще бъдат обсъдени първите 3 комисии - правна, здравна и бюджетна. Ще бъдат избрани и техните членове. 

Ще бъде гласувано и предложението на Манолова за създаването на Комисия по ревизията, която да следи похарчените държавни средства за справяне с COVID-19.

Депутатите ще заседават в старата сграда на парламента до приключването на ремонта в новата сграда, обясни Мая Манолова.

На утрешното заседание, което ще започне в 10 часа, отново ще се гласува с вдигане на ръка, а не с електронната система, която е в залата в бившия Партиен дом.