Много внимателно ще проверя сделките с апартаментите - дори само нарушение да има, не престъпление. Това каза пред журналисти в Брюксел министър-председателят Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

"Тъжно ми е, че в ден, в който вчера дадохме 53 млн. лв. и за великденски надбавки, и само в рамките на 3 месеца над 106 млн. лв. за Коледа и Великден повече за българските пенсионери, всичко това потъва, заминава. Много ми е тъжно и гадно, защото обяснения има. Говорих с Цветанов по телефона, той утре отива в Америка. Аз чак вечерта се връщам, в сряда ще се прибера и ще говоря с тях. Ще говоря още веднъж и ще събера и изпълнителната комисия. Никак не ми е приятна тази тема. Да, тя е във всички случаи според тях законна. Затова ще изчакам кратко време. Доколкото знам са сезирани прокуратурата и КОНПИ, да се произнесат", заяви Борисов.

"Виждам едни лидери на партии взимат за по 200 лв. квадрата, други за по 1200 лв. и са виновни. Все пак трябва да се изправя и срещу моите колеги в ГЕРБ, които казват: "При всеки случай ти жертваш, режеш глави и махаш, докато нашите политически опоненти застават вкупом и казват, че подкрепят виновния". Ако щете дори единият взел или му дали пари от КТБ 1 млн. лв., другият му откраднали 1 млн. лв. (Вежди Рашидов) и ги слагат на една плоскост. Ама не е все едно да загубиш 1 млн. и да получиш 1 млн. Грешно е и никога не съм го правил, да кажа нещо, което не е правилно или не е добро", допълни той.

Според него дори само нарушение да има, не престъпление, много внимателно ще проследи тези сделки. "В това мога да ви уверя. Защото решенията в случая са много тежки и то в много кратко време преди избори. Мога само да уверя, че в ГЕРБ винаги сме взимали правилните решения, верните решения", каза още Бойко Борисов.