Сформирани са екипите на осем министерства.
За заместници на министъра на околната среда и водите Нона Караджова са определени Ивелина Василева и Евдокия Манева.
Работата на министър Маргарита Попова в Министерството на правосъдието ще бъде подпомагана от Даниела Машева, Жанета Петрова-Босева и Христо Ангелов.
Заместници на министъра на финансите Симеон Дянков ще бъдат Владислав Горанов и Ана Михайлова, на министъра на здравеопазването д-р Божидар Нанев - Любомир Гайдов и Валерий Митрев, на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов - Цветан Димитров и Преслав Борисов.
Заместници на министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов ще бъдат Красимир Попов и Валентина Симеонова, на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков - Ивайло Московски и Камен Кичев, на министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков - Лазар Каменов и Иван Ценов.
Премиерът Борисов е назначил двама заместник-министри на образованието, младежта и науката - Светлана Ломева и Милка Коджабашиева-Йовкова, двама в МВнР - Марин Райков и Милен Люцканов, и по един в министерствата на отбраната, на вътрешните работи и на културата, съответно Аню Запрянов, Веселин Вучков и Тодор Чобанов, се посочва в съобщението.