По-рано днес, на церемонията по предаването на властта на служебния кабинет, лидерът на ГЕРБ се обърна към служебните министри с думите:

"Г-жа Нинова положи големи усилия да спечели изборите, не знам защо се срамува от вас и казва, че няма нищо общо с вас".

Така той за пореден път коментира, че председателката на социалистическата партия се е намесвала при реденето на служебното правителство. Нещо, което тя категорично отрича.

"Вярвам, че служебното правителство ще изтрие срама от купени избори и подменен вот и злоупотреби с власт. На добър час!", отвърна още Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП.

Самият Борисов обаче заяви, че никой не се е оплакал от каквато и да било манипулация на президентските избори, включително подкрепеният от БСП държавен глава Румен Радев.

По повод "спекулациите" за кражби пък той призова служебните министри да направят ревизия - да "разровят" всичко във ведомствата и ако открият нещо нередно, наследено от неговия кабинет, директно да сезират прокуратурата.

Служебният премиер Огнян Герджиков отвърна, че няма да му "скърши хатъра" и ревизия ще бъде направена.

Всичко това беше провокирано от призива на Радев, ако министрите "установят порочни практики, довели до ощетяване на държавата, да бъдат осветлени и прекратени незабавно".

КРЪСТОСАН ОГЪН: Нинова срещу Борисов