По-късно днес обаче от Министерство на финансите разпространиха кратко съобщение, според което "актуализация на  Закона за държавния бюджет 2011 г. няма да има." От документа обаче става ясно, че без актуализация няма откъде да се намерят тези пари. По-късно финансовият министър Симеон Дянков заяви за "Дневник", че проблемът ще бъде решен със следващия бюджет.

Пи разглеждането на точка от дневния ред за държавни и общински имоти в Кърджали, Бойко Борисов сменя темата и пита: "Като казахме Кърджали, с Водното огледало докъде стигнахме?"

Росен Плевнелиев отговаря, че може да го запознае на оперативно заседание с този въпрос, тъй като държавата не е разплатила сериозна сума по договора със строителя и текат последни спорове с него. "Дължимата сума е 25 милиона лева, така че е много сериозен проблемът, трябва да намерим решение", отбелязва регионалният министър.

Премиерът пита какво казва съдът по този въпрос, на което Плевнелиев отговаря: "Прокуратурата и съдът работят по въпроса, но това е независимо. Строителната фирма дефакто няма нищо общо с действията на администрацията и съответно ако са направени такива нарушения. Това е една строителна фирма, на която предишните са възложили определен вид работа и която от две години преговаря с правителството, за да получи възнаграждението си".

Борисов пита отново: "А защо не са си ги платили парите от излишъците, които са имали?" А министърът обяснява: "Г-н премиер, тук са 25 млн. лв. Вие знаете много добре, че само в моето министерство подобни договори бяха за 320 милиона лева в края на 2009 г. дължими суми. И знаете много добре, че специално „Пътната агенция” всяка година от 2001 г. до 2009 г. дължеше на бизнеса по 300 милиона лева и всяка година хората са чукали на вратата да искат някой лев от някой бюрократ, който да реши на кой колко да даде".

Корнелия Нинова с кои очи тогава пита за кой бизнес не сме разплатили ние парите?", пита Борисов, Плевнелиев отговаря, че правителството е било  оставени с 300 млн. лв. неразплатени.

"На Михалевски (бившият зам.-министър на регионалното развитие - б.р.) защо не му се обадиш и не му кажеш: „Колега, защо като сте го направили от 8 на 80 милиона и имахте 3 милиарда излишъци, барем не си го платихте?”, препоръчва министър-председателят.
Плевнелиев обяснява, че казусът с Водното огледало е последният останал: "Станишев е откривал това Водно огледало и не си е платил".

"Фактически тези 25 милиона лева, разликата, трябва сега в условията на криза да ги извадим и да ги платим, ако трябва да бъдем пунктуални. Той открива обект, аз сега трябва да му дам 25 милиона отгоре и той вика за мен: „Той открива наши обекти”, възмущава се Борисов, който изтъква, че сега трябва да отреже тези пари от някое министерство, за да може Дянков да плати за "откритието на Станишев".

"Защото те са толкова нахални, че излизат и говорят в интервютата си, слушах го и Калфин, и Нинова, че те ни оставили работещи договори и ние сме едва ли не съсипали бизнеса. То излиза, че ние като не плащаме сега на тази фирма, ние я съсипваме, но всъщност като отиваш да откриваш, където му е Акт 16 и къде му е платежното за това, че го е приключил? И то, хайде разбирам да са 200 хиляди, да са 2 млн., а това са 25 млн. лв. Това е една трета от бюджета на Министерството на културата, а годишният бюджет на Министерството на физическото възпитание и спорта е 35 млн. Това не са малко пари", недоволства още премиерът.
Той изразява и притеснение, че се очаква решение на прокуратурата и съда и в един момент може да се окаже, че правителството ще плати, а предписанието да бъде да съборят Водното огледало.
Плевнелиев обаче успокоява, че по-скоро това няма да стане.

"Добре, по тази тема понеже ме занима няколко пъти, моето мнение е, че е хубаво да я вкараме за актуализация на бюджета. Парламентът да гласува и тогава вече да мислим ще я взимаме ли тази сума от култура, от спорта, от МВР, от регионално, откъде ще я взимаме, за да се знае", взема управленско решение Борисов.

Тогава се намесва министърът на културата Вежди Рашидов, който се оплаква: "Ние за 10 млн. правим национален музей, а да им дадем 25 млн., за да копаят водно огледало".

Финансовият министър Симеон Дянков обаче подкрепя идеята на премиера: "Мисля, че това е добра идея, наистина трябва да се мине през актуализация. Иначе няма откъде да ги извадим".

В обобщение Бойко Борисов се обръща към всички министри: „Нека всичко това да ви е като обици на ушите на всички вас. Как може да се управлява и по-точно как не трябва. Това са безценни примери. Не знам дали знаете в Девин, какво ли не се говори, няма да влизам в коментари на слухове чии хотели на кой са, но там се говори за спа центрове, за какво ли не. А дали е с минерална вода?”.
Регионалният министър му отговаря: "Не".

„Колко пари се дават да подгряват водата, за да я правят като такава, а трябват около милион, за да се докара един водопровод с истинската минерална гореща вода, която да захрани комплексите, туризма. За "Цанков камък" – 240 млн. за път, който ние в момента не ползваме, защото се засипва. Знаете, че Агенция “Пътна инфраструктура” не желае, въпреки, че на няколко пъти се опитвам да ги накарам, да си поемат пътя. Те не желаят да го вземат от НЕК поради простата причина, че той всеки ден се свлича и десетки булдозери го разчистват. Падат не какви да е скали. Аз като бях последния път, пази боже да те завари под нея, казва още премиерът.

Накрая той се оплаква: "За мен не остана да направя първа копка, на „Белене” – три, на Шипка – три, на „Марица” – Костов беше направил първа копка, на „Горна Арда” пак първа копка, за „Люлин” – първа копка.