Коментари - Борисов иска актуализация на бюджета заради Водното огледало | dnes.dir.bg
назад

Борисов иска актуализация на бюджета заради Водното огледало

Парламентът да гласува актуализация на бюджета заради дължими 25 милиона лева по строителството на Водното огледало в Кърджали. Това е предложил премиерът на заседанието на кабинета в сряда, става ясно от стенограмата. От МФ официално отрекоха това.

Обратно в новината

Коментари - Борисов иска актуализация на бюджета заради Водното огледало | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЩО Е ТО БЮДЖЕТ И КАТО КАКВО ТОЧНО МУ СЕ ЯВЯВЯ НА БОКО ТИКВАТА В КРАТУНА ПЪЛНА СЪС ЛЕНТИЧКИ И ПЛУВАЩИ НАРЦИСИ? ИЛИ НОЖИЦАТА МУ СЕ Е ИЗХАБИЛА И ИСКА АКТУАЛИЗАЦИЯ ТОЧНО ПО ПРИЧИНА ЗАКУПУВАНЕ НА НОВИ ЛЕНТОРЕЗАЧКИ, И ТОВА БИ НАРУШИЛО ИЗЦЯЛО БАЛАНСА НА БЮДЖЕТА.

имате ли бегла представа какво означава това срещу избори и нова година и ако имате познаите от къде ще ги вземе, а дали ще отидат там е друг въпрос.

Калпав матриал бее..! Другара ген. д-р Борисов им мисли доброто, а те зациврили за някакви си 25 млн. Бива ли тъй бре хаирсъзи ниедни ?!

Никаква актуализация на бюджета!!!!!! Да платят по 12,5 най-крадливите и мафиотски партии на "консултанта" Доган с крадливия му кмет Хасан Азис и партията мафия БСП със Станишев, Гагаузов и Михалевски, безумиуето, наречено водно огледало... ОГЛЕДАЛОТО НА ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКАТА КОРУПЦИЯ НА ГОЦЕ ДС-ТО, БСП, ДПС И НДСВ!!!!!!

Само така Бойко здраво напред, ако си платиш добре, може да те светна на някоя далавера в строителството, ама трябва да си платиш добре че, после няма да мога да си намеря работа повече.

Наглите зомбита от ГЕРБ продължават с цирка си след Над 2 години "управление" ??!! На Калпава ракета Винаги и пречи Космоса !

Диалог м/у незнаещия, неумеещия и некомпетентния, резил.

Е НЕМА да глсувам за Плевннлиев посмъртно... По голям глупак от него е само борисов..... да го ... остаавям го на фантазиятаа ви ако имате такава мутрри...

Всяко българско семейство трябва да се бръкне 30 до 50лв за водното огледало.Като се има предвид че се взима от хората които работят и плащат данъци сумата е доста по-сериозна.Ако строиш нещо първо намери пари и тогава строй, а не да го плащат тези след теб.

Ей, хайде стига циркове. Чудех се какъв ще е формалния повод за актуализиране ня бюджета - то било огледалото в Кърджали. Абе говорим за бюджет 2011г., в който се предвиди спортната зала, магистрали и т.н. Тези суми са дължими от 2009г. Що не ги предвидихте в бюджетите за 2010 и 2011, бе корифеи? А ако огледалото е незаконно, що не се разруши като на хората рибарските хижи.Нали сме принципни? И нещо по-важно: Още отсега да започва да се мисли за формалния повод за следващата актуализация на бюджета през декември. Станишев, помагай, бе.

Поредната ПР идиотщина

А къде е новината с посещението на Уорлик в Лукой и обяснението на Златев,че ще монтират системите за измерване до три години.

То бива популизъм, ама ГЕРБ се оляха. Но ясно личи как преди се крадеше и се работеше, а сега Бойко и компания само крадат.

работата по изкърпването на улиците е преключила още април но пари нема,

Ще бъде добре,ако в близките няколко дни да бъдат ясни нещата. Просто си пролича предните правителства как се се поизложили мялко ...

Имах някакви съмнения, че не е изцяло ясна процедурата с изграждането на парка, но все пак ще се радвам, че всичко ще стане ясно до няколко дни или седмици.

От статията ми става ясно колко добре са работили предходните правителства и невъзможността на сегашното да свърши и най-малката работа,а разчитат само на див популизъм и черен пиар.

дир.бг иллиза задника на божко борисов... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Значи, преставлението е ясно. Сигурно и платено да се публикува в медиите. Е няма как четири години да се оплакваш от предишните. Ако глупака Дянкав се беше разплатил през 2009-та на фирмите, фалита на държавата можеше да ни се размине или поне да не е толкова страшен. Той кретена, обаче реши да ни вкарва в еврозаната, от което в последствие самия той се отказа - резултата фалити, стагнация, безработица и ликвидиране на производството. И нека услужливия модератор да публикува мнението ми, с близане доникъде няма да стигнете.

При ГЕРБ всичко е чисто и прозрачно и затова имат толкова голямо доверие сред народа.

При Гроб всичко е насрано и затова ще изчезнат по-бързо от всяка друга партия,но смятам,че задължително трябва да влязат ведно в затвора за да не се повтаря сегашната разруха.

Предлагам водното огледало да бъде заровено с пръст от автомагистрала Марица, а след това Бойко Борисов да иде и да направи първа копка на нов правилен язовир.

ПРЕДСТАВЯМ СИ КАК Б КАЗВА ДА А ОЧИЛАТИЯ НЕ........

Мутрата отново прави фалшиви предизборни движения и клоунади. Тоя усеща, че нещо се клати и иска актуализиране на бюджета.

а ти прочете ли статията?

Бате ти Бойко се моли на Ахмед Доган за гласовете на ДПС, понеже иначе е за никъде.

Защо Борисов непрекъснато ни обяснява ,колко ненужни и колко скъпи са язовир Цанков камък,Пътя за Девин и Водното огледало на Кърджали.Ами нека телевизията вместо да показва него непрекъснато ,да направи един филм за тези обекти да ги покаже ,да се види за какво става въпрос, и всеки сам да прецени. За мен строежа на това Огледало е толкова грандиозен колкото и самият язовир Кърджали.Пък да се обясни на хората ,че тези строежи не са почнати нито от Станишев ,нито от царя,даже не и от Костов.То бива,бива ама бивол за мезе не бива .Всеки си има глава на раменете да види и да си прави изводите.

Тука става въпрос не за обем на работа а за неизплатени строително-монтажни работи от предишното правителство.Не измествайте темата само и само да има с какво да се критикува правителството.

Ако са изпълнени през 2009 г.,те са заложени в бюджета за 2009г.При незаложени в бюджета средства не се прави анекс по договора за съответната година и изпълнителите не работят. От средата на 2009 кой пое управлението.Приемам ,че са нямали пари?Но тогава е трябвало да платят с пари от резерва и този разход се отчита като дефицит за 2009г.Да се постявя този въпрос 2011г. е някаква уйдурма.

само Борисов ще ни изкара от батака, а червените папури да се пукат от яд

За пореден път се вижда нагледно, че тройната коалиция е беше на път тотално да разори страната ни! Подписвали са какви ли не договори, които няма как да бъдат платени, но за да вземат някой лев в джоба! Вярвам, че ГЕРБ ще намерят изход от тази тежка ситуация!

Така, така. И това като го чуеш 2014-та година - пак ще си вярваш, че за 4 години нищо не можело да се направи и някой друг е ср*л в гащите на управляващите. Шууутове на изборите! Това, което се случи на НДСВ ще е песен в сравнение с дървото, което наглите мутри и пъдари ще гризнат!

И аз вярвам,че Герб ще намерят изход от ситуацията и той ще е извън властта на следващите избори.Този който дойде на власт обаче трябва да им посочи входа на затвора иначе и той ще намери бърз изход.

А какво стана с онези 1,4 млрд.лв. зверски заграбени от резерва на Здравната каса? Официално другарят Борисов обясни на нас, нисшите, дето нямаме неговите капацитети по крадене и трошене на държавни пари, че "щели за се използват за други цели..." Бива наглост, бива цинизъм, но този човек задмина менторите си от БСП и Ко. Може ли да заграбиш толкова пара, непредвидена в бюджета, да я потрошиш за не-здравословни цели и да ревеш за актуализация??? Този индивид окончанелно ще погребе финансово нещастната ни държава! А дори не му минава през величайшия му ум, че греши! Мъка ...

Кой посмя да реже ленти и да прави първи копки преди 2009 година, та сега Борисов не може да ги повтори. Всички копачи и ленторези преди 2009 - на съд.

Борисов винаги е бил директен и е искал всичко да се каже и изпълни до самия край, така че не ме изненадва поведението му. Той е един добър лидер и всяка заслужен респект!

А щом те респектират простаци,респектирай се.

простак ли ?- не, просто е искрен, а комунягите са лицемери. факт е, старае се, и има промени, както се вижда даже още оправя кашата на предишното правителство, явно е доста голяма....

Тоя некадърник Борисов не пропуска случай за популизъм...абе,минаха 2 години,ако можеш управлявай,ако не,се махай!

Не намирам нищо смешно в това. Всичко е реално. Истина е, че е много трудно да се работи и да се правят реформи след като предишните са ограбили държавата ни.

А фискалният резерв? За него да кажеш нещо?

така е актуализацията ще е в положителна насока

Много елементарно. Защо точно тази стенограма пускат, то заседанието като представление на детска градина изглежда, плоско режисирано. Няма да се учудя ако са си чели репликите.

Дааа, и от целия цирк и празноговорене сума време накрая пак без отговор остава въпроса - кога ще си получат парите хората дето са си свършили работата, че и 2 години вече драпат да не фалират щото държавата не им плаща. както обикновено - много безмислени приказки, а работата си остава по-зле отколкото е била. На това май му викаха популизъм, но тука си е направо досадно

до горния - две годинки фирмички строило огледало чакат 25 милиона и не фалират???? колко ли са откраднали преди това от държавния бюджет по времето на троиката за да му държат края толкова дълго???

ББ ще управлява България до 2025г за жалост на много хора.

Великия манипулатор Боко Тиквата отново в акция "манипулация".ТРИ милиарда ти оставиха излишък,а ти говориш са 25 милиона неизплатени.Нали дасега,а и продължаваш да харчиш от готовите пари на предишното правителство.

Всъщност бяха ОСЕМ млрд.излишък,но дори и той не стигна та заграбиха резерва на здравната каса,сребърният фонд и много др.

Хайде сега едни от най-крадливите мафиоти камунягите Гагаузов, Михалевски, Орешарски и водача им Сергей Станишев от мафиотската сбирщина БСП, заедно с крадците и мафиотите като кърджалийския кмет Хасан Азис и другата при това етническа-мюсюлманско антиконституционна партия на мафията ДПС, начело с "консултанта" Доган, да се бръкнат по 12,5 милиона лева и да платят!!!!!! Иначе в затвора, защото това са и моите пари като донъкоплатец, от които да си плацикат мюсюлманските задници и предници кърджялийци в това безумно и никому не нужно водно огледало - ОГЛЕДАЛОТО НА КОРУПЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 ГОДИНА!!!!!! НЕКА ТОВА НИКОМУ НЕ НУЖНО ВОДНО ОГЛЕДАЛО, БЪДЕ ПАМЕТНИК НА ГЛУПОСТТА ОТ ВРЕМЕТО НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА ОТ НАЙ-КРАДЛИВИТЕ И МАФИОТСКИ КРЪГОВЕ, ТЕЗИ НА ГОЦЕ ДС-ТО И ПАРТИИТЕ МАФИИ БСП, ДНС И НДСВ!!!!!! И ПОСОЧЕНИТЕ ПО-ГОРЕ ПОИМЕННО ПОСКОМУНИСТИЧЕСКИ ВЛЪХВИ ДА ПЛАТЯТ И ДА ОТИДАТ В ЗАТВОРА, КЪДЕТО ИМ Е МАСТОТО НА МАЛОУМНИТЕ МАФИОТИ БЪЛГАРСКИ...

Живея от 12 години в Лондон,всяка година си идвам за по двадесет дена.Тази година ходих на язовир Кърджали и минавайки за язовира видях това водно огледало.Препоръчвам ти ,,умнико,,да го видиш с очите си и тогава да говориш.Това е едно от най хубавите неща направени през последните 10-15 години в България.А иначе с всяка изминала година нещата стават се по зле.Виждам разликата и те уверявам,че по зле в България не е било никога.Ако имаш възможност се разходи някъде по Европа,виж как живеят хората и тогава кажи ,че нещо така хубаво,като това езеро е ненужно никому.И за друго грешиш-че с твоите кирливи данъци нещо съществено може да се прави,замисли се колко данък плащаш?Можеш ли с тези пари да покриеш разходите по учене и здраве на теб и децата ти?За това не прави генерални изводи,по малко политиканствай и повече бачкай и ще си по щастлив и не така злобен.

Замълчете гадни платени от БСП писачи на коментари!!!!!

Доколкото си спомням, това първото правитеслвто, което има наглостта да си гласува около 1.2млрд л.в. за непредвидени обстоятелства. Какво стана с тези пари, та ламтят и за още?

Вчера на женския пазар присъствах на огледален разговор. Разбира се не за толкова мащабни суми!

ПИСНА МИ ОТ ТОЯ ИДИОТ! ДА НЕ ЗАБРАВЯ И ПОДГЛАСНИЦИТЕ МУ ВЪВ ФОРУМИТЕ.

и вупреки че см комунист ще гласувам тоя път за бате боико

Как няма да гласуваш за бившия ти съпартиец от БКП? Още повече, че си толкова еквивалентно с него награмотен!

Защо не си признаем че тук б б има право.

Направо си си завеян! Това е "правото" на бб. Защо не се казва, че е било в бюджета за да се почне строителство. Това че Дянков, когато дойде на власт, спря всички бюджетни плащания и се опита да направи 'врътка' с дефицита по бюджета.... ? Но сега идат избори, фирмата е близка до ДПС /нали не се съмнявате в това/ и ...трябват гласове за президент...

до 68 или по точно 69 - кое е било заложено в бюджета бе ахмак - 80 милиона за водното огледало!? маи че бяха 8 милиона по проект а изведнъж набъбнаха на 80 по време на твоите приятелчета от троината ламя.

Само ако знаеш ако бяха му оставили и тая лента да пререже какво право щеше да има! Щеше да е като на магистрала Люлин - "той" дава едни 48 млн евро от държавния бюджет и готово! Нямаше и да разбереш какво става!

Репутацията на държавата точно се определя от сумата, която може да вземе като държавен дълг. Уинстън Чърчил. Не сме взели, защото не можем .

другари и другарки, докато вашите любими БСП-ари 20 години смазваха държавата и я прекараха през най-ужасната и криза през 96г., вие сега сте се сетили да кудкудякате против хората, които искат нещо да съградят. Винаги е така, когато някой иска да построи нещо ново, комунистите му пречат! Я си ходете в кочинката да си грухтите там със Станишев, Нинова, Манолова, Калфин и т.н.

Ти на Пиер Смирноф ли си се кръстил, или на брат'чет му, а?

Я да видим кои фирми са строители: "Изпълнението по неясни критерии се поема от сдружението Арда Кърджали. Лъвският пай в него от 52% държи неизвестната в района Станилов ЕООД, а по 16% кърджалйските фирми свързвани с ДПС - Ардастрой и Саварона и хасковската АБ АД. За хора около Доган са оставени само залъци. Пусковата лента е прерязана при 77 млн. лв., като никой не знае дали сумата е с или без ДДС, и кога всъщност обектът ще бъде окончателно завършен и предаден..." Такаааммм, Станилов ЕООД - това е Георги Станилов, ПЪРВИ ПРИЯТЕЛ И СЪКООПЕРАТОР С ШЕФОВЕТЕ НА...? "Главбулгарстрой"!!! Освен първа дружка с тях той е и голям дарител на касичката на Позитано 20. Оппаа - а НА КОГО ЛЮБИМА ФИРМА Я ГЛАВБУЛГАР??? И цялата случка ЗАПОЧВА ДА НАМИРИСВА в стил: "Абе, Танов, пак ми звъня тоя, Мишо Бирата...", защото: "При разглеждането на точка от дневния ред за държавни и общински имоти в Кърджали, Бойко Борисов бързо сменя темата и пита: "Като казахме Кърджали, с Водното огледало докъде стигнахме?"... Как пък се загрижи Мутрата за някаква фирмичка, чудя се направо не ми е ясно!

Ти изглежда си слънчасъл нещо!!! Вярно е , че предишните не бяха цвете за мирисане, но такова чудовищно крадене и некъдърие не е имало. Я си отвори хладилника братле, и ако ти се усмихне празен , усмихни му се и ти и отиди пред телевизора да гледаш как се асфалтират слънчогледи.

Германеца, Абе бъди по конкретен в какви взаимоотношения си бил с тройната коалиция и как я правихте далаверата да ти пълнят хладилника. Тази схема на източване не съм я чувал. Ти в БГ ли живееш или ти пращаха продуктите с тирове в Германия..

Май нещо нищо не разбирате! Казвам, че има още много други пари да се изплащат на фирми, а другарят Борисов повдига въпроса за изплащането на фирма, която е под чадъра на приятелите от Главбулгарстрой! Какво по-точно да ви цитирам за кои са фирмите и кои са собствениците, в какви връзки са с БСП и т.н.??? Мой познат даваше хлб на близо 300 човека - работеше с МНО, специфична дейност - не ми се обяснява. От 2009 насам има да взема около 3 милиона, в момента във фирмата му са останали ТРИМА човека! Дейностите, които извършваше са поети от чисто нова фирма, създадена познайте коя година и с колко лева уставен капитал!

До колкото съм запозната съоръжението предпазва града от аварийно изпускане на язовир Кърджали. Проекта уникален и много красив. Ако искатае да видите снимки ето ви линк: link

Бат Бойко просто го е яд, че не можа той да му резне лентичката. Съоражението наистина е хубаво, а на фона на бюджета на МВР от над милиард, 25млн, не са много. Поне можеш да видиш къде са отишли парите.

Това е една трета от бюджета на Министерството на културата -вайка се Борисов. Ами кой финансов гений ви сглоби бюджета г-н Премиер, след като сам си признавате, че знаете за тези плащания от две години? И кой го назначи? Егати непрофесионализма!!!!!

Хайде сега си дай мнението за следното: "За "Цанков камък" 240 млн. за път, който ние в момента не ползваме, защото се засипва." 240 млн.!!! Или коментираме само което ни изнася.

Ам, чи то и Борисов коментира само това, което му изнася. Магистрали, Метро, Магистрали, Метро - нещо друго да сте чули от него.

забелязал съм че спомене ли борисов името корнелия нинова и вкупом се изсипва цялата червена злъч във форума. тая корнелия яко митка....