По думите му правителството трябва да си подаде оставка, да има нови избори и "вече както ни подреди народът, да седнем и да говорим разумно".

"За тях е важно каквото и да се случи с държавата, да стане през май, когато са евроизборите, за да може Станишев да се измъкне в Брюксел", заяви Борисов, цитиран от БТА.

За ролята на "Атака"

Той каза, че Волен Сидеров ще трябва да обяснява един ден защо не иска избори, а "държи ДПС на власт".

"Сидеров има редкия шанс, ако се отдръпне от това правителство, действително да направи нещо добро. Независимо от големите обиди, които е сипал към мен, Волен Сидеров е умен мъж", заяви Борисов.

В село Щръклево, Русенско, Борисов посочи:

"Третата политическа сила ДПС определя кой да е министър и какво да се случва в България. Най-малката – четвърта политическа сила – „Атака”, крепи БСП и ДПС и те зависят от Волен Сидеров. На Сергей Станишев му остава единствено БСП да е в ролята на дама, като го казвам с извинение към симпатизантите им”.

Според  лидера на ГЕРБ Станишев, който е бил премиер, нарочно е дал работата на Орешарски и се държи също в ролята на дама. Той обясни пред хората от русенското село, че политиката в момента се определя от Сергей Станишев и Ахмед Доган, а "Орешарски ходи да ги пита за всичко като пощальон".

Борисов посочи още, че управляващите са взели заем от 1 млрд. лева, за да подкупват социалните слоеве, но след време всички ще плащат за "подаръците на Орешарски".

За енергийната политика

Той коментира и посещението на външния министър Кристиан Вигенин в САЩ. "Когато отиде в САЩ, министър Вигенин е за АЕЦ "Козлодуй", а когато отиде в Москва, е за АЕЦ "Белене", каза Борисов.

За бежанците

По повод на бежанците от Сирия лидерът на ГЕРБ заяви, че това е много важна тема.

"От една страна, ние сме евроатлантически партньори, второ - това, което се случва става неконтролируемо, трето - винаги съм твърдял, че нашата граница е най-добрата граница на ЕС по време на нашето управление, а сега разбирам, че се влиза отляво, отдясно, бежанци, потоци",
заяви Борисов.

В русенското село Дряновец той участва в тържествен водосвет по случай откриването на реновираната църква "Св. Димитър", за която ГЕРБ е дарила 5000 лева, а такава сума е била отпусната и от правителството на Борисов.

Партията е дарила и 2000 лева за изграждане на система за видеонаблюдение в населеното място, с която да се противодейства на битовата престъпност.

По-късно Борисов посети и русенското село Щръклево.