Грешката на сега управляващите е, че се опитват да лъжат хората и ги излъгаха. Това каза пред симпатизанти в Перник лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той добави, че по време на управлението на ГЕРБ за председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) е бил назначен бивш депутат от "Демократична България" (ДБ), за да може той да е максимално неутрален. Настоявахме подобен човек да остане на регулатора, но те за да покажат своята арогантност отказаха, въпреки нашите предупреждения, че това момче не става, заяви Борисов.

Управляващите сега са точно като болшевиките. Мислят, че те винаги са прави и всеки, който е срещу тях се превръща във враг. Не искат да имат правителство, те искат само постове и кресла, заяви още той.

Лидерът на ГЕРБ коментира и вчерашния запис от заседанието на парламентарната група на "Демократична България". Нямаше да коментирам вчерашния запис, ако те не се опитваха да кажат, че за това са виновни ГЕРБ и Бойко Борисов, каза той и допълни, че никъде в записа не се чуват решения или обсъждания за цените на тока, инфлацията, за плана за възстановяване, а се говори само за разпределение на постове. "Всички тези разговори показват, че последно ги е грижа за държавата и хората", смята Борисов.

"В лудниците най-трудно се пазят самоубийците, защото нищо не може да ги спре. Да искаш избори сега и да искаш да управляваш сега е точно такова нещо. Държавата е тотално счупена и надеждата, че тя може да се оправи в следващите шест месеца я няма", заяви лидерът на ГЕРБ пред симпатизантите на партията.

СДС, които са коалиционен партньор на ГЕРБ също излязоха с коментар, след като изтече записа от обсъждането на третия мандат от ДБ и отказа на ИТН да продължи да преговаря. 

Вчера беше един много тъжен ден за българската демокрация, заявяват от Съюза на демократичните сили (СДС) в позиция, изпратена от пресцентъра на партията.

"В името на властта, парламентарната група на така наречената градска десница - "Демократична България (ДБ)", гласува против предложенията председателят на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) да не е принадлежал към комунистическите репресивни органи", пишат от СДС.

"В името на властта те предадоха с лека ръка идеите на антикомунистическата вълна, свалила тоталитарната власт, крепяща се на страха и издевателствата на точно този репресивен апарат, който за ДБ явно не е проблем", допълват от СДС.

От партията заявяват, че вчерашното гласуване на "Демократична България" е еманация на отказ от политическа идентичност.