Според  Дончева в двубоя между управляващи и опозиция в парламента вчера, победата е отишла в управляващото мнозинство.

Вчера председателят на НС Михаил Миков надхитри ГЕРБ с процедурна хватка, преброи депутатите чрез квестори, а не с електронна регистрация, и така беше осигурен кворум.

Вотът на недоверие бе обсъден в отсъствието на ГЕРБ, които се заканиха да сезират Конституционния съд за нарушение на правилника. 
Днес пък ГЕРБ изобщо не влязоха в залата и насроченото гласуване на вота пропадна.

Това, което извърши ГЕРБ и Бойко Борисов, е абсолютно малоумие. То е малоумие по естеството си да провали собствения си вот. Още по-малоумно е, след като си се провалил, да кажеш – „Аз съм победител”, без да те пита никой. Идиотско беше, защото стана ясно от истеричните обяснения на Бойко Борисов, че по този начин искал да даде знак, че това мнозинство не може без „Атака", коментира тя.

По думите на Дончева политиката на знаците е висш пилотаж и се прави от политици на преклонна възраст.

"Това е голяма класа, няма нужда да се пънеш да правиш политика на знаците, прави си нормална политика. Политиката на напъването, на поговорката „Замъчила се планината и родила мишка” не е довела дивиденти на никого”, каза още Дончева по повод поведението на лидера на ГЕРБ.

Бившата депутатка потвърди „обществената тайна”, че партиите са в пълна зависимост с бизнеса. 

"В нашия случай стана конушмак - основните политически сили да бъдат на практика загнили, защото вече няма разграничение между бизнес групировки и политически партии. Всичко е подчинено на това какви 5 лева можем да вземем днес”, категорична бе Дончева.

Тя посочи две партии – БСП и ДПС, като загнили, именно заради обвързаността си с бизнеса. По думите й е ясно, че основната групировка е Корпоративна търговска банка (КТБ) и двете партии от управляващото мнозинство - кръгът на Станишев и на Ахмед Доган и Делян Пеевски. Според нея ги свързва много сделки в миналото, като се почне от мултиплексите.  

Тя коментира и акцията на МВР, прокуратурата и ДАНС за АЕЦ „Белене” и призоваването за разпит на бизнесмена Богомил Манчев, който трябваше да даде обяснения по разследването за длъжностно присвояване в особено големи размери и за умишлена безстопанственост.

"Дори в тази разправия с Благо Манчев пак прозира Корпоративна търговска банка. Един приятел ми каза - може да изядеш 1 пържола, 2 пържоли, 5 пържоли, но 500 не можеш. КТБ в последно време се мъчи да покаже, че може да изяде 500 пържоли. Манчев е последната пържола”, каза Дончева.

Тя потвърди, че подготвя нов политически проект, но не се ангажира с дата.