"Ние се търпим заради това тук, което е осигурено в бюджета. Ако сме по-стриктни и се повиши събираемостта, той ще бъде по-изпълним" - това заяви пред журналисти в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, като изтъкна, че с новия бюджет на града на тепетата получава 146 милиона лева.

Той посети стадионите "Ботев" и "Локомотив", както и мястото, отредено за храм в район "Тракия", снимки ВИЖТЕ ТУК >>>

"По пътя към Пловдив говорих с Кирил Петков и Христо Иванов. Ей затова се търпим в некоалицията и президентът Радев толкова злобно говори сутринта. България има сериозен напредък с Нидерландия за влизането ни в Шенген. Орбан също ще преосмисли. И вървим много напред по Шенген и Еврозоната. Променихме конституцията и съдебната система. Ако бъдем по-стриктни и работим, за да повишим събираемостта, бюджетът ще бъде изпълнен", заяви Борисов. 

Може би това решение, че Холандия ни пусна, е разтревожило Радев. Но пък се радвам, че Радев е осъзнал колко е важно да подпише таксите за газа, Орбан това чакаше и днес и Унгария се надявам ще ни подкрепи. Това са важните решения, каза Борисов. Две години и половина една лъжица асфалт не са ви сипали тук, посочи той.

"Не се разбираме в тази сглобка, но променихме Конституцията, Радев го нарече изнасилване, но без тези промени нямаше да ни пуснат в Шенген", добави Борисов. Според него Австрия имала само едно изискване за Шенген - да пазим границите си, затова лидерът на ГЕРБ бил спокоен, защото знаел, че можем да го изпълним.

Стига опорки, стига глупости, искам да честитя на феновете на Ботев-Пловдив стадиона, добави Бойко Борисов.

Поетите обещания ще ги има по бюджета, осигурени са от нас, посочи той, като отхвърли въпрос за сезирането на Конституцонния съд от президента Радев относно промените в основния закон.

Все пак той заяви, че ако Радев е правил колкото тях, държавата щеше да е много напред.

Лидерът на ГЕРБ коментира и разглежданият от ОИК - София сигнал срещу кмета Васил Терзиев, че има дялово участие в търговско дружество.

"Не знам дали Терзиев има дял. За разлика от него и Борис Бонев, аз бях отговорен. Колегите депутати от ГЕРБ бяха отговорни и заделихме пари от бюджета за София, за да могат да си оправят плащанията. Колкото трябва да благодари на премиера Денков и на Асен Василев, толкова трябва да благодари и на мен", посочи Борисов.

Снимка: БТА

Снимка: БТА

Борисов спомена и за парите, които са осигурени за идната година за храмове и стадиони.

Некоалицията за Пловдив осигури 146 млн. лева, отсече Борисов. 

Искам да честитя на феновете на "Ботев" Пловдив и на техните футболисти. Ако пак е необхдоимо имаме уговорката с финансовия министър да се завърши докрай. Поетите обещания ги има в бюджета и вече са преяведени по сметката на община Пловдив. Ако президентът Радев за две години беше направил една хилядна от това, което правим - днес държавата щеше да бъде съвсем друга", добави Борисов. По думите му за община Пловдив за заложени 9 проекта на стойност 111 млн. лв., както и още 35 млн. лв. за околовръсния път.

Снимка: БТА