За мен сглобката в момента не съществува. Като ги слушам какви глупости говорят, не знам дали следващата седмица ще започне работа парламентът. След неделя ще мислим какво да правим, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Ловеч.

Той поясни, че в сряда ще има общонационално събрание на ГЕРБ, за да видят да продължат ли работят заедно. Борисов подчерта, че не вижда смисъл повече да се среща с лидерите на ПП-ДБ. 

Лидерът на ГЕРБ коментира и решението на МС за "Страйкър"-ите.

"Вчера Министерският съвет с премиера Денков гласували за "Страйкър"-ите без да има решение на парламента. С това си гласуване ще ни вкарат в такъв юридически казус, че не е истина. Навсякъде мърсуват с всякакви партии и коалиции, само и само да е срещу нас", добави лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов коментира и изказванията на Иван Костов и Атанас Атанасов. Той бил говорил с Атанас Атанасов от ДБ и му припомнил, че като били с Корнелия Нинова не гласували нищо - нито за Северна Македония, нито за Украйна, за нищо.

"Приказват по телевизиите неща, които няма да станат. Как ГЕРБ са виновни за това, че техният зам.-министър отива и мърсува, отива и снима с личния си телефон в нарушение на неговата заповед. А представете си, "колега Атанасов", че аз отида и снимам там с моя телефон, щеше ли да отидеш спокойно на избори? На Атанасов му казах, че когато беше в коалиция с БСП, а Нинова беше вицепремиер, нито за Македония гласуваха, нито оръжие за Украйна", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отправи и предупреждение да си мерят приказките. "Ще мине неделя и ще решаваме. За мен сглобката реално не съществува", категоричен е председателят на ГЕРБ.

Според Борисов, ПП-ДБ си бламират вътрешния министър, а в същото време не искат да коментират защо министър, който той не е чувал и виждал, ходи с охрана. "Притискан и плашен от депутати. Това не ги интересува, не се коментира. Уважаемите богини, принцеси и всякакви умни и красиви, да бъдат така добри, когато излязат и клечат пред президентството и подкрепиха президента Радев, това било нормално. А аз само се пошегувах, че изборът в уж синята София ще е между държавна собственост и Държавна сигурност. И настана хаос, който си го има от 3 години. Ами те в Хасково са заедно с БСП. Заедно с проруруските партии бранят "Лукойл" и го бранят с всички средства", а в същото време бензинът е 3,30 лв.", заяви Борисов.

По думите му, ако се е случило нещо добро в този парламент относно евроатлантическата ориентация, случило се е благодарение на ГЕРБ.

"Ние внесохме предложението за РСМ, поехме си пасивите - поехме ангажиментите за даване на оръжия на Украйна, поехме си пасивите. Направихме законите за превъоръжаването на армията, гласувахме и платихме за първата ескадрила Ф-16, гласувахме втората част. Обещали сме да направим "Струма", "Хемус", пътя Монтана-Видин. Освен това повече няма да допускаме някой да говори лъжи по наш адрес, а ние да си траем", каза още той.

"Забравят, че би трябвало в сряда да сме в парламента. С това им безпринципно поведение, ще гледаме сеира тепърва. Вече им знам аверите, кои са им приятелите, събират се по вили, по кръчмета тайно, нека да го правят. Аз не виждам смисъл да се събирам с тях. Следващата седмица ще направя едно Национално съвещание и там ще решаваме какво ще правим. Да им е честито, да видим как ще управляват София", обяви председателят на ГЕРБ.

Той поясни още, за да спрат спекулациите, защото чул дори Иван Костов по темата: "Истината е, че много преди изборите за София ние предложихме на ПП-ДБ да се издигне кандидат, различен от родата на ДС, и ГЕРБ да не издига кандидат.

Борисов попита как ПП-ДБ ще управляват София с една трета общински съветници.Той съобщи, че е  предложил на Кирил Петков да го издигнат за кандидат за кмет на София и ГЕРБ  да не издига кандидат. 

"Навсякъде мърсуват с всякакви партии само и само да са срещу нас. Много преди изборите в София предложихме на ПП-ДБ да издигнат кандидат, различен от родата на Държавна сигурност. На Кирил Петков му казах: "Кандидатирай се ти и ГЕРБ няма да издигне кандидат." Поискахме да е кандидат, различен от внука на Държавна сигурност", разкри Борисов.

"Имаме бас с Кирил Петков. И двамата не пием, за бутилка уиски. Казах му, че така, както прави, ще отидат на балотаж с Ваня и ще загубят София", разкри Борисов.