Димитър Петров е израснал в ж.к. "Разсадника". Познава всяко кътче в район "Красна поляна", където е преминало неговото детство и помни квартала чист, спретнат и уреден. Но признава, че към днешна дата ситуацията е толкова променена, че се безпокои, когато децата му се прибират сами от училище, защото е тъмно и опасно. Кандидатът за кмет на "ПП - ДБ (Спаси София)" споделя, че години наред наблюдава с болка преливащите контейнери, паркираните в зелени площи и по тротоари автомобили и занемарените пространства около блоковете. Той добавя, че тези гледки и проблеми винаги са предизвиквали у него гражданско недоволство и желание за промяна. А сега има и реален шанс да я направи.

"Вярвам, че е време да спрем да се оплакваме от нещата, които не ни харесват, а да започнем да се борим и да ги променим", категорично заявява Димитър Петров.

снимка: ПП-ДБ

Той заявява амбицията с конкретни действия да подобри живота на съкварталците си. Решен е да се бори с несправедливостите, на които ежедневно става свидетел. Смята, че с воля и работа "Красна поляна" може да стане по-сигурно място за живеене. Сред първите неща, които би направил като районен кмет, е регулярното събиране и извозване на отпадъците, слагането на подземни контейнери и обособяване на "джобове" за наземните такива. Чистотата на едно място е сигурна предпоставка за по-красива и приятна среда за живот, заявява Петров.

снимка: ПП-ДБ

В кварталите на района има десетки неподдържани междублокови пространства, детски площадки и спортни съоръжения, на които е невъзможно децата да играят, заявява кандидат - кметът. Той е убеден, че и това не е нерешим проблем, макар че е неглижиран с години. Многобройните тъмни улици и разбити тротоари също са сред задачите, които е наложително да бъдат решени, казва той. Петров припомни, че той и неговият екип са направили една малка крачка към промяната, като върнаха към "живот" със собствени сили и средства едно междублоково спортно игрище, на което отново играят деца, вместо да се трупат боклуци.

снимка: ПП-ДБ

Според Димитър Петров всеки обществен казус може да се обърне в полза на гражданите, стига да има желание, воля и управляващите да са на тяхна страна. Той спазва максимата на добрия юрист, ако някой не е уверен в крайната цел, то той би изгубил делото. Петров заявява, че би защитавал правдата с всички знания и законни средства. Кандидат-кметът е на 37 години, юрист по образование и вече е натрупал солиден опит, както в частния сектор, така и в държавната администрация. Според него, жителите на района го познават като отговорен и надежден човек, защото наред с тях се бори срещу безхаберието и "спрялото време" в "Красна поляна".

снимка: ПП-ДБ

Димитър Петров смята, че първата крачка към промяната е направена на изборите на 29 октомври, когато хората предпочетоха него и неговите идеи пред дългогодишния настоящ кмет на района. "Втората крачка ще бъде на балотажа на 5 ноември, когато избирателите ще решат дали времето "да продължи" и "Красна поляна" да се превърне в красиво, уютно и по-добро място за живеене", заяви кандидатът за районен кмет. 

 

Местни избори 2023

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Платена публикация