Обещах на българите да имат най-добрите ваксини, затова, докато се състави друго правителство, е важно всеки ден да си гледаме ангажиментите. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който заедно със здравния министър проф. Костадин Ангелов и директора на Изпълнителна агенция по лекарствата Богдан Кирилов инспектира нова доставка на 62 010 дози от препарата на "Пфайзер".

"Докато се състави другото правителство, важно е всеки ден да си гледаме ангажимента. Обещах на българите да имат най-добрите ваксини, безплатно и доброволно. Пускайте "зелени коридори", пускайте ги и при личните лекари. Това е единственият шанс да се справим с епидемията", каза Борисов.

До края на април в страната ще пристигнат 700 хиляди дози РНК ваксини. Това докладва министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

"Вече сме спокойни, че всички желаещи ще могат да си поставят информационна РНК ваксина. Напливът за нея е голям", каза здравният министър. И заяви, че няма притеснения за темпа на ваксинацията, както и че са осигурени количества от медикамента "Ремдесивир" и дезинфектанти до септември.

През април от ваксините на Модерна се чакат 90 хиляди, от Джонсън и Джонсън - 40 хиляди, така че българите могат да избират", каза Борисов.

Той благодари на страните от ЕС и на ЕК, които са се съгласили да отделят от техните ваксини за ползване в България.