Етническият мир е най-важното в смесените региони, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти на предизборно събитие в град Дулово, област Силистра.

По думите му в тези региони от страната е най-важно политическите опоненти да не се превръщат във врагове.

"Политиката е занаят, в който хората предлагат програми, предлагат идеи. Ние правим детски градини, училища, болници, пречиствателни станции, магистрали, жп-линии, метро... Другите да предложат по-различни неща", подчерта Борисов.

Той припомни, че по-възрастните в Дулово помнят Възродителния процес.

"Аз бях млад лейтенант от пожарната тогава. Мобилизираха ни и ни пратиха в Дулово. Стотици хиляди български граждани и български мюсюлмани бяха прокудени от същата тази комунистическа партия, сега наречена социалистическа. И аз не знам как нашите опоненти от ДПС приемат да правят коалиция с бившите комунисти, които не са се отказали... - те си празнуват четиредесет и кой конгрес? Тук ги редяха хората на опашки за паспорти. По един квадратен метър им даваха, да си натоварят за покъщнина. Хиляди хора! Никога това не трябва да се допуска! Никога! Мюсюлмани и християни, така както ние с кмета работим от години, приятели сме, така трябва да бъдете всички тук", призова Борисов.

По думите му българските мюсюлмани са мост на дружбата между България и Турция. "Както плащаме заплатите на свещениците, така и на ходжите", добави той.

За настоящото служебно правителство той каза: "Това са лоши хора. Това са тези същите. Бойко Рашков тогава е бил на следствената служба, постановление номер 13."

По отношение на новите партии Борисов посочи, че са с лидери, които са в политиката преди него и попита това ли е промяната:

"Нищо ново няма, освен добре забравено и пребоядисано старо.  Срещу нас не стои "промяна". Татяна Дончева, Слави Трифонов, Мая Манолова и Бойко Рашков ли са лицата на промяната? Това са същите хора, които народът многократно е изхвърлял, но те се връщат пак и пак - зажаднели за власт. За разлика от тях, ние не лъжем за себе си. Правим грешки, признаваме ги и ставаме по-добри. Затова вярвам, че мъдрите българи отново ще ни наредят първи. Въпреки пределната мобилизация на кабинета на Радев срещу ГЕРБ, въпреки машинациите с машините. От нас зависи!"

Според Борисов изборите на 11 юли ще са с манипулирани машини, а ЦИК индиректно си признала за това. Причината била, че от избирателната комисия не са издали решение да се броят разписките от машините в края на изборния ден и да се сверят с протокола на машината:

"Какво им пречи накрая на изборния ден да преброят квитанциите в урната и колко бюлетини за коя партия има? Радев говореше за честни избори, но това ще са първите нечестни избори. Те в съдружие го направиха. На 5 гласа или на 3 гласа по един ще прехвърлят на Слави Трифонов", каза председателят на ГЕРБ.

Той се възмути от това, че СИК ще може да помага с гласуването на машината от 2 метра разстояние, като подчерта, че в малките секции ще може да се манипулира вота.

"Затова трябва да гласуваме много, за да може колкото и да прехвърлят, пак да останем повече", призова Борисов.

По думите му, не случайно от една година ни притискат за това машинно гласуване и случващото се в момента е един дълго подготвян сценарий.

Бойко Борисов изрази и възмущението си от фактическото спиране на строителството на автомагистрала "Хемус".

"Не мога да повярвам, че ще направят такава глупост. Ако на 11 юли покажем добър резултат, ще търсим варианти да управляваме. Ако не, ще останем в опозиция. С толкова много кметове, не могат да не се съобразят с нас, но истината е, че трябва да сме първи", заяви лидерът на ГЕРБ.

Областният координатор на ГЕРБ в Силистра и водач на листата на ГЕРБ-СДС в областта Тодор Тодоров заяви, че всичките опоненти на ГЕРБ обещават красиво, но след това си заминават.

"Ние говорим за нещата такива, каквито са. И работим, за да ги подобряваме. Нашият основен опонент тук е ДПС. Новите партии, още неосъзнати, отвращават хората с това, че нямат програми, нямат идеи как да управляват. Повече от всякога сме сплотени, повече от всякога сме мотивирани. Ще покажем, че сме първа политическа сила в Силистра и в България", каза Тодоров.

Коалиция ГЕРБ-СДС ще се яви на изборите на 11 юли с бюлетина номер 5

Агитационен материал на ГЕРБ-СДС

Купуването и продаването на гласове е престъпление