ГЕРБ изнесоха нова информация от миналото на настоящия директор на Държавен фонд "Земеделие" Борис Михайлов, след като вчера алармираха, че той е съден за ДДС измами.

"Михайлов е имал обща фирма с източената и фалирала през 90-те години банка "Славяни", в чието управително тяло са влизали 18 лица от бившата Държавна сигурност", съобщи лидерът на младежката формация Георг Георгиев днес на извънреден брифинг в централата на партията.

Михайлов е бил съучредител и на Българо-американската търговска камара, в която не е имало нищо американско и която е просъществувала около една година. През това кратко време въпросната камара е била управлявана от г-н Барух Чакъров, който е бил изпълнителен директор на фалиралата авиокомпания "Балкан" и дясната ръка на Гад Зееви.

"Не твърдим, че той ги е фалирал, но съвсем резонен е въпросът дали трябва да се тревожим за българското земеделие? И само още един интересен факт - сдружението "Тамплиери", в което също е участвал г-н Михайлов, е закрито от съда. Както сами виждате, много от фирмите и сдруженията, в която под някаква форма е участвал Борис Михайлов, са или закрити, или фалирали", посочи Георг Георгиев.

"Няма забранени въпроси за хората, които се намират на публични длъжности. Това не е опит за скандал. Просто тези въпроси се нуждаят от отговори'', посочи от своя страна Тома Биков.

"Да си поговорим и за богаташи в българското правителство. Г-н Рашков продължава да дължи едни отговори за едни имоти. Той има повече от 19 имота за милиони. И това е човек, който цял живот е държавен служител. Продължава да мълчи с какви пари един следовател и след това шеф на Бюрото за контрол на СРС-тата и след това преподавател направи такава имотна сага около себе си", продължи Маноил Манев.

"Важни в момента са да се получат отговорите за имотното му състояние, за онази резиденция, която е като на шейх, и за всички други имоти и едва тогава да си носител на правдата", посочи Маноил Манев.

Биков подчерта, че това не е опит за скандал, а опит за изясняване на определени факти и обстоятелства за лица, чиито действия определят съдбите на стотици хиляди и дори милиони хора.

"Г-н Румен Спецов би трябвало да провери Бойко Рашков. От друга страна Бойко Рашков би трябвало да провери г-н Румен Спецов за едни съмнителни фирми. Тези двамата трябва да проверят шефа на Фонд "Земеделие" и след това трябва да отидат и да докладват на Румен Радев. Дотам я докараме", каза още Тома Биков.

"Не се разпознаваме в твърденията на Бойко Рашков за предизборен натиск. Ако е мъж, да излезе и да го каже мъжки, а не да се прави на пенсиониран полицай с недомлъвки и да се прави на интересен с недомлъвки", каза още Биков.

Според Манев Бойко Рашков изнася някакви информации без нито един факт и без нито едно доказателство.