В началото на следващата седмица правителството ще предложи пакет за споразумение на медицинските сестри. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод на протеста и гражданското неподчинение на медсестрите, които повече от денонощие останаха барикадирани в сградата на Народното събрание.

"Всичките тези хора би да се накачат горе на козирката и да кажа или/или. С тях се виждах, огромна част от обещанията сме ги свършили и всичко това ние в разговори последния месец сме го финализирали. Така че аз съм проявил уважение към тях. Вчера пратих министри, зам.-министри и т.н. Със синдикатите официалните ние работим. И един пакет ще предложим след понеделник, да видим как ще се разберем", заяви премиерът.

Бойко Борисов обеща още средства за реконструкцията на градския стадион в Шумен.

"Имате три милиона лева да започнете. След това, като видим какво е направено, ще отпуснем още средства", каза той пред журналисти в Шумен, където посети стадиона "Панайот Волов", за чиято реконструкция правителството отпусна три милиона лева.

На няколко етапа ще направим стадиона. Така започнахме с изграждането на залата "Арена Шумен" в града и я завършихме, отбеляза премиерът.

По думите му игрището на градския стадион също не е добро и препоръча реконструкцията на стадиона да започне с тревната настилка, да се съборят опасните места на спортното съоръжение и да бъдат направени терените.

Борисов каза още, че има идея за изграждане на републикански хиподрум.

По-рано днес той посети шуменското село Пристое, където присъства на традиционната кушия по повод на Тодоровден. "Винаги съм радостен, когато съм в Североизточна България. Тук християни и мюсюлмани живеят заедно в дух на приятелство", написа той и подчерта: "Днес е празник и няма да говорим за политика".

"България е пример за справяне с нелегалната миграция. Още преди години взехме нужните мерки, изградихме съоръжения по границата и поддържахме натиска нулев. Споразумението ЕС -Турция важи с пълна сила. Важното е, че българите спят спокойно, защото хората помнят какво беше в Харманли, Овча купел, в центъра на София. Дано този проблем в региона се реши скоро, защото всеки един конфликт вреди на туризма и инвестициите", коментира още Борисов.