Участвах в откриването на икономическия и търговски форум "16+1", който е част от Осмата среща на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай. Сътрудничеството "16+1" беше създадено през 2012 г. с цел насърчаване на бизнес и инвестиционните отношения между Китай и 16 държави от Централна и Източна Европа. Това написа във фейсбук премиерът Бойко Борисов.

От снимките може да се видят доброто настроение на българския премиер (и не само него) и демонстрираната близост с  премиерите от Западните Балкани.

Сътрудничеството "16+1" беше създадено през 2012 г. с намерението да насърчи бизнес и инвестиционните отношения между Китай и 16 държави от Централна и Източна Европа (Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Черна гора, Северна Македония, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения). Партньорството улеснява възможностите както за Китай, така и за европейските страни и техните предприемачи в различни области на индустрията, търговията и инвестициите, инфраструктурата, транспорта и логистиката, енергетиката, културата, образованието, туризма и други.

Наскоро Гърция заяви, че иска да се присъедини към инициативата.