Партиите трябва да подпишем нов обществен договор. Начинът с посредници не е сериозен. Партиите избират ръководства, председатели, които носят отговорността. Не е редно през посредници да тичат, да договарят. Големите компромисни важни решения се вземат на лидерско ниво. Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар за предстоящия трети мандат за съставяне на кабинет пред младежката организация на партията.

Той поздрави председателя на БСП Корнелия Нинова, която по-рано днес каза, че предпочита да покани лидерите на партиите на разговор.

"Съгласен съм и с Христо Иванов, че е важно да има правителство. Иванов познавам добре. Обяви кабинет, покани ни и кажи при какви условия, всичко, което говориш може да се случи, да подпишем документ. Точната дума, Христо, е нов обществен договор. Да се поеме ангажимент, че нашите партии, министри, няма да извършват каквито и да е незаконни действия", подчерта Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и темата за децата на политиците. 

"Винаги съм бил против да се нападат децата на политиците. Затова преди година, в най-тежките ни отношения с Радев, забраних на партията да се занимава със сина му. Сега съм забранил да се занимават с дъщеря му. Има човешко измерение. Децата растат и се развиват и всеки нещо си избира. Не са виновни децата, ако има ущърб, а техните родители.. Бяхме упрекнати, че нашите представители в Комисията по култура, са били просто нормални. И аз им благодаря. С Радев не сме се чули дори и за Нова година", каза още Борисов.

Той се обяви и против пускането на песни, като тази за Лена Бориславова, която се появи в края на миналата седмица по телевизия 7/8.

"Хуморът си е хумор, но като почнат да си изказват и физически недостатъци... Един има по-малко коса, а друг повече... Аз съм против! А и Слави Трифонов имаше пълните възможности да покаже как може да управлява, но тогава извади един вътрешен министър, който взриви и скандализира България. Но не искам да се меся в шоупрограмите. Считам, че това не е правилно", обясни Бойко Борисов.