"Когато променяхме законите, във ВСС бяха избрани 24 души. Само 11 са от парламентарната квота и едва трима от тях са от ГЕРБ. Когато говориш неистини и подвеждаш избирателите в този ден, това е тежко нарушение на закона. Президентът агитира за БСП и ДПС и много много тънко, йезуитски към премиера", заяви премиерът Бойко Борисов, след като гласува в 78-о училище Банкя по повод изказването на президента Румен Радев по темата с избора на главен прокурор.

По-рано Радев заяви, че: "Всички знаят много добре, че не президентът номинира и избира главния прокурор, а Висшият съдебен съвет. И точно във ВСС Борисов има огромно влияние в лицето на парламентарната квота, неговото парламентарно мнозинство". Радев уточни още, че няма да действа под натиск, от която и да е страна.

Според премиера държавният глава нарушава изборния кодекс и извършва пряка агитация като в изборни ден е говорил по негов адрес.

ГЕРБ ще предложи нова промяна в процедурите за избор на главен прокурор. Ще бъде махната възможността министърът на правосъдието да издига свой кандидат за поста, каза още Борисов. За него тя била лицемерна и ГЕРБ нямало никога да издигнат свой човек за главен прокурор.

БТА

БТА

"Хората сами решават съдбата си. Какво по-хубаво има от това да дадеш гласа си за тези, които ще те управляват добре?" Гласувах за тези, които правят околовръстното шосе от Младост до Тракия, които направиха Южната дъга, Западната, Северната тангента, които решиха кризата с боклука, правят паркове и булеварди, каза още Борисов.

Заедно с него беше и депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев.

БТА

Още снимки от изборния ден вижте тук.