Лидерът на ГЕРБ коментира заявката на бившия главен прокурор Иван Гешев за влизане в политиката и апела му да напусне парламента и да си даде имунитета. Борисов категорично заяви, че няма такова намерение.

"Вчерашното изявление на бившия главен прокурор показва, че всичко, което направи в последните си дни като главен прокурор, е било подготовка на неговия политически проект, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание по повод обвиненията на Иван Гешев, че той е организирал спирането на тока по време на неговото живо включване във Фейсбук.

"На съучениците на Гешев няма да го дам, докато това продължава", категоричен беше по въпроса за имунитета Борисов.

Преди да започне да говори пред медиите в кулоарите на НС, лидерът на ГЕРБ се пошегува: "Да не спре токът. И гръм да го удари, ще ме обвинят мен", по повод вчерашната случка в студиото, откъдето Гешев излъчваше. 

"Аз не чух нито дума за Радев, нито дума за ДПС, а моя имунитет го дава българският народ, слагайки ме на първо място и на избори, и като социологически агенции, и като политическа личност", добави той.

Борисов разказа, че е бил посъветван да не коментира пред медиите двата негови разпита в прокуратурата, но не се сдържа.

"Въпреки че ме накараха да кажа, че няма да коментирам развеждането ми като мечка в прокуратурите, в единия случай ме питаха дали съм чел вестник "Марица" и списание "Лайфстайл", и какво съм имал предвид да кажа, че след пет години ще се оженя, когато се шегувам с всички вас. По-страшно беше във ВКП, където дойдоха трима прокурори да ми зададат въпрос - защо съм искал оставката на Гешев", разкри Борисов.

"В него разговор аз зададох въпроса - вие президента Радев викахте ли го - не, Кирил Петков викахте ли го, не, Атанас Атанасов, не, Асен Василев - не, Корнелия Нинова - не, Слави Трифонов - не. А защо ме викате мен?", разказа лидерът на ГЕРБ.

Досега поне 20 политически проекта са започнали изцяло на мой гръб. Аз не чух нито дума за ДПС, нито дума за Радев, нито дума за когото и да е, възмути се Борисов.

Лидерът на ГЕРБ показа, че няма нищо тревожно във вчерашното отлагане на лидерската среща с ПП-ДБ. Той съобщи още, че тя ще се състои днес, а вчера през целия ден е бил в постоянна комуникация с Кирил Петков - и за гласуването на декларацията за Украйна ,и по енергийната тема.

"Тези лидерски срещи не са фиксирани, те могат да се провеждат три пъти на ден. Вчера с г-н Петков бяхме в непрекъсната комуникация, каза Борисов. Това не са медийни срещи, а работни", подчерта той.

В 10.00 часа ще се видим, но пак казвам, това не са срещи, от които ще произлязат новини, добави Борисов.

По повод посещението на украинския президент, лидерът на ГЕРБ коментира: "Президентът Зеленски е един от хората, които движат световната политика".

"Посещението е важен знак за евроатлантическата общност у нас, за важните задачи и цели, признание за това, което България прави в последните месеци. Ако има такава визита, разбира се, ще се видим с него, коментира Борисов.

"Още повече, че има две теми, които много ме притесняват. Това, което излезе за проблемите в атомната централа "Запорожие", вие помните, че от първия ден, аз ви казах, че това най-много ме притеснява. Това е най-голямата централа в Европа, най-голямата атомна бомба. Замърсеният уран хилядолетия няма да се изчисти от региона. Световната общност трябва да принуди Русия да не се прибягва до авария", повтори притесненията си от анонсите от двете воюващи страни, че централата може да бъде взривена като провокация.