Лидерът на ИТН Слави Трифонов коментира в своя фейсбук профил днешното заседание на Комисията по имунитетите в парламента, продължило едва 14 минути, след което се разпусна. "И имунитетът на Бойко Борисов си остана. Забелязвате ли, че става точно това, което Кирил Петков каза на онзи прословут запис. Ще тупкат топката и ще пазят Бойко Борисов. И те тупкат, и пазят", е неговият извод.

Ето какво още написа Трифонов:

"Днес, комисията по имунитетите заседава 14 минути. Трябваше да се гледа искането за свалянето на имунитета на Бойко Борисов. Обаче не се гледа, защото комисията заседава само 14 минути. И се разпусна. И имунитетът на Бойко Борисов си остана. Забелязвате ли, че става точно това, което Кирил Петков каза на онзи прословут запис. Ще тупкат топката и ще пазят Бойко Борисов. И те тупкат, и пазят.

Сега ще си призная нещо - "Има такъв народ" са виновни. И аз съм виновен, ама те са по-виновни. Казвах им аз на депутатите от ИТН: "Дайте двама члена за тази комисия", те викат: "Не, ние не можем да тупкаме." И аз се съгласих, защото в тази комисия тупкат и пазят, а това си е работа на "Продължаваме промяната". Да оставим шегата настрана, това е толкова отвратително. Ама така ще е. Докато тези хора са в политиката, за съжаление и в управлението на държавата, ще бъде все така. Отвратително, написа лидерът на ИТН.