Надали някой да е помагал на Мая Манолова повече от мен. Това заяви на пресконференция премиерът Бойко Борисов след среща с лидерите на СДС.

"През целия ѝ мандат на омбудсман, въпреки съпротивата в ГЕРБ и парламента, Манолова поиска стотици милиони за хората с увреждания, които ѝ бяха дадени. Тя идваше често и много пъти при мен и ми казваше "аз искам да съм си омбудсман, както ти искаше да си главен секретар".Моите приятели знаят, че моята любов е МВР и ако имаше как да съм си главен секретар. Тя каза "аз искам да съм си омбудсман и за това я подкрепях в закони във всичко, което иска сега реши да е кмет. ГЕРБ не бяха съгласни, а ГЕРБ я направиха омбудсман". Така че Фандъкова с право ми се сърди, за това че е идвала много по-малко при мен и много по-малко съм и помогнал по времето когато е била кмет", коментира още Борисов.

Премиерът посочи, че единствената му претенция към омбудсмана е относно интервюто, в което е казала, че държавата я саботира и репресира.

"Няма как да те репресира държавата щом всичко, което иска, го получава. Като омбудсман Мая Манолова се справяше добре, не съжалявам че съм я взел. Мисля че за държавата е било добре и не съжалявам", допълни премиерът.

По думите му, "ГЕРБ искаше да й отмъсти" за Костинброд, но той не позволил. Борисов каза още, че се надява Йорданка Фандъкова и Мая Манолова да проведат една коректна кампания за местните избори.

"И двете са умни, отговорни, няма лошо да има такава битка за София. Хубаво е и БСП да участва в тази битка, защото иначе не е честно да се скрият зад Мая, която те изгониха, а ГЕРБ я подкрепи", добави Борисов.

 "Аз се подстригвам сам и мога пред вас да го демонстрирам. Прическата ми е толкова елементарна, за съжаление. Много искам да има фризьор, но няма какво да ми фризира", каза Борисов по повод обвиненията, че той е пратил на Манолова да я следят, докато се фризира.

Премиерът и лидер на ГЕРБ и председателят на СДС Румен Христов съобщиха още, че са подписали рамково споразумение за сътрудничество за предстоящите местни избори. Златко Живков получи подкрепата на ГЕРБ и ще се кандидатира за кмет на Монтана за шести мандат, обяви Румен Христов.

Румен Христов определи Живков като десен човек, а Бойко Борисов от своя страна допълни, че той е член на ЕНП.

В своите приоритети Живков залага развитието на Северозапада. Той благодари за подкрепата от страна на ГЕРБ.

Бойко Борисов каза, че това, което може да обещае е довършването на пътя Монтана - Видин. Той каза, че се е старал максимум да помага на Монтана. По думите му с довършването на пътя ще се даде възможност за привличане на инвеститори и развитие на туризма. "Това може да го обещаете", заяви Борисов.

Разговорите между двете партии в кои населени места ще имат общи кандидати продължават.