"Вчера ясно го обясних - споразумението е готово. На 5 март в 12 часа ще го обявим на партията, защото това не са хора, които могат да гласуват, без да мислят. Разясняваме защо искаме коалиционно споразумение, а не сглобки. Призовавам медийните изяви да спрат, а г-н Петков да се замисли как да направим работещо правителство", коментира пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той заяви и че ако има причини, ще поиска оставката на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов.

Относно разминаванията с ПП-ДБ по отношение на предлагания от ГЕРБ документ, Борисов обясни: "Споразумението, което ще получат на 5 март, не е нещо, което за първи път ще чуят. Няма изобщо подмяна на приоритети". По думите му в документа са намерили място голяма част от предложенията в меморандума на ПП-ДБ. 

"Г-н Петков по-добре да се замисли как би изглеждало едно такова правителство и как бихме отговаряли на въпросите, които са в парламентарната зала. защото от това, което питат, виждам, че много неща не са свършени. Това трябва да бъде нашият отговор с г-н Петков - как да направим по-работещо правителство".

Бойко Борисов коментира и информацията, изнесена от лидера на БСП Корнелия Нинова по време на блиц контрола за мигранти, върнати от Германия с чартърен полет, които, по думите ѝ, са "престъпници" с влезли в сила присъди. Борисов определи като недопустимо, ако е вярно, че "има такива хора в България, върнати от Германия, и не са в затвора, а в някой център", значи някой не си е свършил работата. 

"Ако са допуснали подобни неща, това е катастрофа, няма значение в чий ресор е, дали е в този на Мария Габриел. Винаги съм бил държавник в тази държава. Преди три години като управлявахме - всичко вървеше и миграцията беше 0. Това си причинихме българите и сега ще си понесем последствията". 

Относно КЗК Борисов заяви, че ако комисията "им е толкова важна", в идните два дни може да мине през разглеждане в парламентарна комисия "и да приключим въпроса". 

Относно призивите военният министър да бъде сменен, Борисов обясни, че не го прави, защото иска поста на Тодор Тагарев: "Не го нападам като човек, като се видим - се поздравяваме. Ще поискам доклади, за да разбера кой не си е свършил работата. Аз нямам нищо лично към него, но когато се оказва, че БТР-ите, оръжията, патроните са в складовете в София, а техните министри обикалят и се фукат по цял свят какво сме направили за Украйна, това е грозно. Затова го атакувам Тагарев, не, че му искам поста".

На въпрос дали не е редно да поиска оставката на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов заради скандалите, свързани с Мартин Божанов-Нотариуса, Борисов заяви, че, ако има причини, ще я поиска.