Има болници и доктори, които си гледат работата, и други като във Враца, сложили си частна болница в двора - скъпите пътеки в частната болница, а евтините - в държавната. Това не може да продължава, защото това са вашите пари, отсече премиерът Бойко Борисов при посещението си в Пловдив, където инспектира инвестициите в университетска болница "Свети Георги".

"4,7 млрд. тази година са за здравеопазване. Корупцията я правят докторите, които управляват, или Здравната каса. Почти всяка седмица има операции на службите. Половин милиард повече сме заделили тази година за Здравната каса. При такова финансиране, просто са длъжни да го направят", отсече премиерът.

"Разпоредил съм доктори, санитари и сестри да си получат заплатите. Как може при такова огромно финансиране да говорим, че няма пари за здравеопазване? Това е грехота!", посочи още Борисов.

"Поне 16-20 млрд. повече в нашето управление са вкарани в здравеопазване. При повече хора, в пъти повече пари даваме сега и най-добрата техника, която има по света, ние я купуваме. Докторите ни добри, парите ни добри, апаратурата - най-добра и накрая пациентът да каже, че не е доволен. Не е честно. Затова полагаме тези усилия", заяви той.

Премиерът Бойко Борисов инспектира и реконструкцията на пътя Пловдив-Асеновград.

Очаква се реконструкцията на пътя да приключи предсрочно. Проектирането и предстоящите отчуждения за изграждането на двете локални платна на реконструиращият се път и още две кръгови кръстовища на Крумово и за КЦМ и Куклен ще бъдат направени от общините Пловдив, Асеновград и Куклен.

За завършването на локалните платна ще бъдат отпуснати допълнителни средства от правителството. Проблем е отводняването на основното трасе и на локалите и то трябва да е осъществено в единен проект. Общо при реконструкцията и разширението на пътя Пловдив - Асеновград ще се направят пет кръгови движения, две платна и аварийна лента във всяка посока, по средата еластична ограда и две локални платна.

"От 1982 година са правени 4 копки за този път, а ние го почнахме от година и ето вече има резултат", заяви Борисов, като допълни, че освен всичко трябва да се сложи осветление, легнали полицаи и още много други неща.

Министър-председателя подчерта, че очаква съвсем скоро да приключи реконструкцията на пътя Пловдив-Асеновград, ремонтът на магистрала "Тракия", все неща които не са правени повече от 20 години.

"Проблемът са предварителните отчуждавания. Помните, когато дойде БСП на власт, направиха закон за отчуждаването, така че да се спират ремонтите. С едно движение БСП какво са причинили. Първото, което направиха, е да блокират строителството в страната", заяви Борисов.

Министър-председателят се обърна към изпълнителите на проекта да направят точна калкулация колко ще струва ремонтът и тя да бъде представена в най-кратък срок.

По повод отказа на Светия синод да изпрати делегация в Македония, Борисов заяви, че църквата е отделна от държавата и той не може да се меси в техните дела. "Не бих се изказал по църковен въпрос", заяви премиерът.