Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов присъстват на тържественото отбелязване на 30-годишнината на КНСБ в НДК.

Вижте снимки

Въпреки обтегнатите им отношения през последните месеци, които ескалираха през последните дни, двамата бяха настанени маса до маса на тържеството.

На събитието в зала 3 на НДК са и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, вицепремиерът Томислав Дончев, кметът на София Йорданка Фандъкова, депутати и много обществени лица.

Снимка: БТА

След като приключи тържественото слово на президента на КНСБ Пламен Димитров, на трибуната бе поканена Цвета Караянчева, а премиерът Борисов се приближи до масата на държавния глава, каза му нещо и протегна ръка за поздрав.

Снимка: БТА

От записа се вижда как след кратко двоумение все пак Румен Радев прие протегнатата десница на премиера.

След ръкостискането Борисов се върна на своята маса, за да изслуша речта на Цвета Караянчева.

"Аз отидох при президента и го поздравих, не се възползвах от трибуната една дума да кажа. Пред мен не е поставян въпросът да се подслушва Радев, няма да го позволя. Нямам нищо общо с това, нито една дума не съм казал. Заклех се, че не съм подслушвал Радев. Той не е подслушван, а началникът военния, няма да коментирам повече. Не знам, не искам да знам и не съм знаел. Прокуратурата не е място да се решават политическите ни препирни. Всеки носи сигнал на прокурора", коментира по-късно пред журналисти премиерът.

Относно думите на президента за евентуален служебен кабинет, Борисов каза:

"Нали сме за правова държава? Кое да е страшно? Че съм строил 10 години, пречиствателни станции, магистрали, метро?"

КНСБ е най-голямата неправителствена организация с членска маса над 275 000 души. Тя обединява 35 федерации, синдикати, съюзи, както и редица асоциирани членове.

Снимка: БТА