"Няма какво да се прикрие от моята дейност", заяви категорично премиерът Бойко Борисов преди днешното правителствено заседание във връзка със спрения епизод на "Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия, в който е имало материал за фалшива новина, че си е купил остров в Гърция.

Борисов се обърна към един от операторите на телевизията с думите:

"Умолявам ви - дали се цензурирате, дали се автоцензурирате, но моля ви не ми забърквайте името. Каквото искате пускайте, каквото искате правете, но да ми замесвате името, не е честно. Всичко, което има фалшиво, да го пуснат - все ми е тая. Защото рано или късно истината излиза. Имате прекрасни разследващи журналисти, пуснете ги да отидат да проверят и ако е истина, ще дойда и ще си оставя там оставката. Но не издевателствайте така върху мен. Няма какво да се прикрие от моята дейност. И аз имам семейство и те гледат".

Още преди няколко дни той избухна, като нарече авторите на новината в гръцки сайт "жълти лъжци и мръсници".

По повод факта, че предаването на известния журналист не беше излъчено, днес премиерът заяви:

"Нито аз, нито който и да е от екипа ми, е оказвал намеса в редакционната политика на Нова ТВ или която и да е медия. Медиите имат свободата да пускат каквото преценят. Апелирам да се изясни истината с неизлъченото предаване и да спре да се намесва името ми. Цензурата и автоцензурата са еднакво пагубни за журналистиката. Нищо не се крие от моята дейност".

Вчера от Нова телевизия обявиха, че планираният епизод на предаването не е бил излъчен, "защото не отговаря на стандартите на медията за обективност, истинност и баланс на гледните точки". Според медията високите изисквания към работата на журналистите са гаранция за качество, на което се държи без изключение.