Бившата зам.-министърка на отбраната, която хвърли оставка часове след Стефан Янев, коментира бъдещата партия, по чието създаване се работи в момента.

"Събираме хора, които да работят по смислен начин за държавата си. Целта ни е да направим един смислен проект. Времето не е важно, а конкретните политики, върху които ще се фокусираме", не пожела да се ангажира Ралица Симеонова със срок кога проектът ще бъде готов. 

Симеонова обаче отрече Мая Манолова да е част от бъдещата партия.

"Върви партийно строителство, но нямаме сътрудничество и тя няма да е част от него. Правим нов проект с нова визия. Имаме добри експерти, генерираме и още - това е процес на изграждане на капацитет в отделни области", коментира в първото си интервю по Нова нюз дясната ръка на Стефан Янев.

Тя добави, че към момента те не чертаят "разделителни линии" с други формации. "Бихме разговаряли с всеки, който води национално-отговорна политика". Името на бъдещата партия също остана в тайна.

Симеонова разкри, че когато е била част от правителството, е видяла, че има индикации за тежки зависимости.

В завладяната държава процесът на взимане на решения е изнесен извън легитимните органи на управлението. В нея хората не са важни, решенията се вземат не в интерес на хората, а на определени кръгове, категорична беше Ралица Симеонова.

"Това правителство е уникално по своята същност. То, освен че не може да овладее кризите, а и самото създава кризи, с които не може да се справи. Властта за нас не е самоцел, а средство за реализиране на конкретни политики", коментира още Симеонова по повод стоте дни на кабинета "Петков".

"Решенията, които се взимаха бяха под натиск. Скандализира ме невъзможността да се дефинират националните интереси. Нямам как да се чувстваш българин и да не можеш да го направиш", коментира политоложката по образование, като заключи, че се намираме в задълбочаваща се политическа криза.

В коментар на ареста на лидера на ГЕРБ Симеонова призна, че на пръв поглед това й е изглеждало като "кризисен пиар".