Министърът на културата Боил Банов реагира на поредния коментар на депутатката от БСП Елена Йончева, по скандала, в който го замеси - "Ало, Банов съм".

По-рано тя заяви в интервю:

"Нямам съмнение, че записът е автентичен. Не допускам, че източникът ми на информация е подал грешна информация и няма да го издам. Имаме и документи, които го потвърждават". 

Запитана за каква корупция става дума, след като министерството е завело дело за неустойки към изпълнителя на проека за Ларгото на София и вече има дело, депутатката увери, че ведомството всъщност съди фирмата за нещо съвсем различно и за друг период от време.

Ето как отвърна Банов в профила си в социалната мрежа:

"Във връзка с поредните "разкрития" на Елена Йончева -

Всички документи са предадени на прокуратурата, дал съм обяснения и вярвам, на институциите и компетентните органи. За съжаление, партийната пропаганда употреби за собствени цели културата. За съжаление, да бъде знаме на това прие да бъде някога уважаваната и харесвана журналистка г-жа Йончева.

За съжаление, истината остава все по-сама и за това вина носим всички. Фалшивите новини, "алтернативните факти" вече ни давят.

Не съм професионален политик и може и да сгреша, но няма да коментирам всяко включване на БСП. Лъжите са много. За тях не е важна истината, а тази сглобена фалшива новина да се повтаря. Не е важно, че е лъжлива. Не е важно, че е сапунено-оперетна. Не е важно и че това е партията с исторически най-големи прегрешения към свободата на медиите и към свободата изобщо.

С уважение, Боил Банов".