"От срещата на Румен Радев с Путин стана ясно само едно нещо - добрите отношения между двете страни са важни за двете страни. Не бяха дадени, обаче отговори на енергийните проекти и Белене. Такива явно ще намерим след разговорите между Путин и Бойко Борисов след дни. Така че голямата новина от срещата на Радев в Русия е една - предстоящата визита на Бойко Борисов в Москва и срещата му с Путин", коментира Десислава Атанасова от ГЕРБ в сутрешния блок на Нова тв.

Вчера президентът Радев беше приет от руския си колега Владимир Путин в Сочи, който заяви, че в следващите дни очаква и българския премиер.

"Не съм съгласен с подобни тези. От 10 години имаше замразяване между отношенията Русия - България и сега Румен Радев ги размрази и постави началото на едно затопляне. Той е искал да има и министри в делегацията, но правителството не е позволило, което означава, че говорим за вътрешно противопоставяне", отвърна на Атанасова депутатът от БСП Стоян Мирчев.

"Делегациите за чужди визити ги определя Министерския съвет. Бойко Борисов отдавна се е доказал зад граница, само преди дни видяхте, че Европа беше у нас. Тъй като Радев обича музиката, ще използвам това и ще кажа, че неговата среща беше изпълнение на подгряваща група преди на сцената да излезе основната група", не му остана длъжна обаче тя.

Мирчев не се съгласи и с това.

"Аз разбирам, че иска да се омаловажи срещата на Радев с Путин, но това не е така. Още повече, че двамата са си говорили 40 минути без преводач, нещо което не се е случвало между президент. За мен в случая Борисов изпълнява роля на портиер. Той държи мнозинството в парламента и първото нещо, което трябва да направи, е да премахне мораториума на правителството върху Белене, за да покаже отношение към Русия", категоричен беше той.

По неофициална информация Бойко Борисов ще бъде в Москва на 29 и 30 май.