Атанас Атанасов от "Демократична България" настоя президентът Румер Радев публично да представи доказателства относно твърдението си "че се пазаруват депутати". Депутатът от ДБ и заместник-председател на Народното събрание написа пост във фейсбук. 

"Като зам.-председател на Народното събрание настоявам президентът Радев публично да представи доказателства за твърдението си, че се пазаруват депутати. В противен случай трябва да понесе отговорност затова, че с клевети съучаства в опита за сваляне на правителството.", заявява Атанасов. 

По-рано президентът Румен Радев заяви, че с огорчение следи разпада на това НС. Според него партиите трябва да са наясно, че с тези кални борби дискредитират цялата политическа система, че българският парламент не е тържище.

"Едните пазаруват депутати, другите се договарят да връщат стария коалицонен модел, но и двете страни убиват доверието на българите в политическата класа. Убиват го с речта си, с поведението си, с популизма и с братуването на политически противници в името на властта", категоричен бе държавният глава относно схватките между управляващи и опозиция през последните дни, завършили със свалянето на парламентарния председател от ПП и демонстрация срещу опозицията в подкрепа на властта.