Предишните дни стана ясно, че националистите са цяла седмица в Брюксел за партийни срещи. 

От "Атака" не дойдоха в парламента за дебати по вота на недоверие два дни, а ГЕРБ поставиха условие да се регистрират, само ако и те са в зала. Днес обаче с процедурни хватки дебати все пак имаше, а вотът ще се гласува утре.

Лидерът на партията Бойко Борисов коментира, че на всички вече е ясно, че „Атака” държи златната акция на този кабинет.

ГЕРБ внесе втори вот на недоверие към кабинета по същата тема.

Десислав Чуколов от "Атака" заяви пред БНР, че продължава посещението им в Брюксел и визитата била предварително планирана - още не се знаело за вота и темата му, и не цели нарочно отсъствие от дебатите.

"Проведени са редица важни срещи", увери депутатът.

Многократно поставените въпроси с кого точно са разговаряли депутатите на "Атака", колко належащи са били тези срещи и какво е произтекло от тях, бяха определени като "поръчкови".
От "Атака" казаха, че ще имат важни срещи и през следващата седмица.

По повод провалените дебати в НС Чуколов каза, че не „Атака” са причината да няма дебат, а ГЕРБ: 

„Просто Бойко Борисов не влезе в залата и не се регистрира, затова няма дебати по вота".

Чуколов нарече случващото се в българския парламент „цирк” и че „Атака” няма да участва в него, предаде "Фокус".
Той съжалявал, че цялата държава трябва да се занимава с истериите на ГЕРБ.

Депутатът Магдалена Ташева коментира, че бащите на нашата Конституция дали вота на недоверие като най-силно оръжие на политическата опозиция, а в момента то било употребявано като пиар инструмент.

Двама народни представители от „Атака” - Венцислав Лаков и Илиян Тодоров, ще бъдат в белгийската столица по линия на НАТО в понеделник, предаде "Фокус".
Лаков обясни, че ще представят позицията на „Атака” за развитието на НАТО, за конфликта в Сирия, неучастие на България в мисии зад граница, "за неизползване на страната ни като вид чуждестранен легион и експедиционен корпус".

Затворени врати

От "Атака" внесоха два документа в централата на Европейската народна партия - сигнал срещу германския евродепутат Дорис Пак, която неотдавна ги нарече "расистка и националистическа партия", както и Плана "Сидеров", преведен на 3 езика, от който да стане ясно дали партията е расистка и ксенофобска, или защитава националните интереси.

От ЕНП обаче ги посрещнаха със заключени врати, въпреки че вътре имаше хора. По-рано техни представители казаха, че нямат уговорена среща с "Атака" и че всеки, който иска, може да пусне сигнал в пощенската кутия пред сградата, което в крайна сметка и направи Десислав Чуколов.